‘Çürük’ün adı Ergenekon iddianamesinde!

‘Çürük’ün adı Ergenekon iddianamesinde!
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun ismi Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinde 2 defa geçiyor.

1- YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU’NUN İP’LİLERLE GİZLİ TOPLANTISI İDDİANAMEDE
Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinde, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, aralarında İşçi Partisi yetkilileri, tutuklu ve firari Ergenekon Terör Örgütü üyelerinin de bulunduğu bir grupla AK Parti’nin kapatılmasına yönelik, bir limanda gizli toplantı yaptığı yer almıştı. 
Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ergenekon Terör Örgütü kapsamında tutuklanan Gazeteci-Yazar Ergun Poyraz, Ergenekon operasyonu kapsamında aranan ve 1 Temmuz'da Rusya'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve İşçi Partisi yetkilileriyle AK Parti’nin kapatılması hakkında bir limanda yemekli toplantı yapmış. Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında, söz konusu toplantıya ilişkin veriler yer alıyor.
Söz konusu belgelere göre; Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AK Parti hakkındaki dosyanın Ömer Faruk Eminağaoğlu’na iletilmesini ve söz konusu dosyanın Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ergun Poyraz ve Levent Ersöz’ün limanda yapacağı yemekli toplantıda görüşülmesini istemiş!..

İŞTE O BELGE
İşçi Partisi’nde yapılan Ergenekon aramasında el konan M4-C524-B-R2-09:40 seri numaralı CD’nin yapılan incelemesinde; içerisinde 3 adet klasör ve 1 adet Word sayfası görülmüş, “Yargı-Nusret Senem’den” isimli klasör içerisinde “Yargıtay ile ilgili notlarım” isimli Word sayfası incelendiğinde, içeriğinde; “(...) İ. Selçuk’un yemeği en son ne zaman oldu. Silahçıoğlu en son ne zaman katıldı. Sabih bey, Yarsav Başkanı katılıyor. (…) AKP dosyasını Eminağaoğlu'na iletelim, görüşünü alalım. Limandaki yemeğe yetiştirelim. Yemeğe Eminağaoğlu dışında E. Poyraz'la, Levent Ersöz Paşa da gelecek” deniliyor. 

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu; Ergenekon tutuklusu Ergun Poyraz, Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve İşçi Partililerle bir limanda yemekli toplantı yapıp yapmadığına ilişkin sorumuza, “Bu konularda beyanat vermiyorum. Telefonla rahatsız edilmek istemiyorum” demişti.

2- YARSAV BAŞKANI, ERGENEKONCULARLA 4 SAAT NE GÖRÜŞTÜ?
Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve yaşı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Ergenekon tutuklusu 1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Ergenekon tutuklusu ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Danıştay ve Yargıtay üyeleri ile üniversitelerden öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 70 kişinin 4 saatlik toplantı yaptığını ortaya çıkarmıştık.

TOLON, YARSAV BAŞKANI’NA BRİFİNG VERMİŞ
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Hurşit Tolon’un yargı mensuplarıyla yemekli toplantılarda bir araya geldiği, aynı zamanda sunuş yaptığı, toplantılarda Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle de buluştuğu öğrenildi.

“KENT OTEL’DE BULUŞURDUK”
Hurşit Tolon’un mahkeme ifadesinde, soru üzerine yüksek yargı mensuplarıyla bir araya geldiğini kabul ettiği görülüyor. İşte Tolon’un yargıçlarla ilişkili sorular üzerine verdiği ifadeden alıntılar:
“Ben YARSAV (Yargıç ve Savcılar Birliği) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nu (halen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı) tanırım. Yalnız tanıdığım zaman başkan değildi. Bu kişiyi Ankara Kent Otel’de 60-70 kişinin kendi ücretlerini ödeyerek katıldığı yemekli toplantılardan tanırım. Bu toplantıların bir gizli amacı olmayıp herkes tarafından bilinen ve emekli-görevde Yargıtay, Danıştay üyeleri ve valilerin katıldığı yemeklerdir. Bu yemek benzeri bir başka yemek de daha dar kapsamlı, Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin’in başkanlığında ve Sayıştay Baş Denetçisi Fahri Aydın organizatörlüğünde yani genel sekreterliğinde yine herkesin parası ile katıldığı yemektir. Burada da ben ilk önce sunumda bulundum. Daha sonra davet edildim.”

SAYIŞTAY BAŞKANI FIRÇA ATINCA BİTTİ 
“Ancak Fahri’nin kurum amiri olan Sayıştay Başkanı bu yemek organizasyonundan dolayı Fahri’yi azarlayınca ben yemeklere davet edilmez oldum.”

KENAN KIRAN / MURAT ALAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.