Erdoğan noktayı koydu: TEOG kaldırılıyor

Erdoğan noktayı koydu: TEOG kaldırılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

İşte o konuşmadan satır başları

Bu yılki genel görüşmelerin ana temasını insana odaklanma, herkes için barış ve mücadele oluşturmaktadır. Genel kurula iştirak eden katılımcılar görüşlerini ortaya koyacaklardır. Küresel barış güvenlik ve refahın tesisi konusunda bizim de gerek gördüğümüz toplantılar yapılacak.

BM GENEL KURULUNDA ÇAĞRIDA BULUNACAĞIM

19 Eylül Salı günü BM genel Kurulu'na hitap edeceğim. Konuşmamda ulusal ve bölgesel sorunlara dikkat çekerek bir an önce çözüm bulunması için çağrıda bulunacağım. Suriye meselesi, Irak, terörle mücadele gibi konulara dair kanaatlerimizi de tüm dünya ile paylaşacağız. BM Güvenlik Konseyi'nin reform ihtiyacının reform ihtiyacını bir kez daha gündeme taşıyacağız.  Sürekli söylediğimiz gibi dünya 5'den büyüktür, bunu yine dile getireceğiz.Hak bildiğimizi, doğruları söylemekten, dile getirmekten asla çekinmedik. Çekinmeyiz.

TRUMP İLE GÖRÜŞME

ABD Başkanı Trump da dahil bazı devlet ve hükümet başkanları ile görüşmeler gerçekleştireceğiz. Trump ile yapacağımız görüşmeye özel önem atfediyorum. Bölgesel anlamda kritik gelişmelerin yaşandığı bir zamana tekabül ediyor. Faydalı ve verimli olacağına inanıyorum. 

NEW YORK'A TÜRK EVİ İNŞA EDİYORUZ

Ülkemiz adına gurur verici bir temel atma törenini de ihya edeceğiz. New York'un en merkezi yerlerinden birinde yeni bir Türk evi inşa ediyoruz. Yeni binamız ülkemize yaraşır bir yer olacak. Bu binamızı yaklaşık 36 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. 32 kat yüksekliğindeki bu binamız, gerek BM binasının karşısında olmasıyla gerekse hareketli bir alanda olması sebebiyle ülkemizin şanına yakışır bir hizmet alanını oluşturacaktır. 

SORU CEVAP:

TEOG'un kaldırılması: Dün sayın Başbakanla bu konuyu etraflıca görüştük. Uygulamaya girmesi konusunda bir mani yok, çok basit bir konu. Hemen bu adımın atılması mümkün.Temenni ediyorum ki süratle bu konu ülke gündeminden  çıkar. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yöntemlerinin önünü açmamız çok daha isabetli olacaktır. Okullardaki atılacak adımlardır, gidecekleri liselere yönelik, gidecekleri liselerde yapılacak adımlara yönelik atılacak adımlardır. 

IRAK'A ASKERİ MÜDAHALE

 Bizim bu ay MGK toplantımız 27'sindeydi. Bunu 22'sine çekişimizin sebebi de, baktık ki, bu Kuzey Irak yerel yönetimi hala aynı anlayışta devam ediyor. Burada bizleri rahatsız eden bir süreç var. Bir şey söylüyoruz. Bizim 350 kilometre orada sınırımız var, soydaşlarımız, dindaşlarımız var. Onların Kürt, Türkmen, Arap olması bizi birbirimizden ayırmıyor ama bu anlayışı Irak'ın bölünmesine yönelik adıma siz tevci ederseniz biz size buyurun devam edin diyemeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.