Kayınpederini öldüren gelin hakkında flaş karar

Kayınpederini öldüren gelin hakkında flaş karar
Beykoz'da kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla kayınpederini öldüren ve 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Esma Yeşilbaş tahliye edildi.

Beykoz'da kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla kayınpederini öldüren ve 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Esma Yeşilbaş duruşmada, "Amacım kendimi öldürmekti, çocuğum gözümün önüne gelince yapamadım" dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tahliyesine hükmetti. 

Beykoz'da kendisini taciz ettiği gerekçesiyle 69 yaşındaki kayınpederi Ahmet Yeşilbaş'ı silahla vurarak öldüren Esma Yeşilbaş'ın haksız tahrik altında "kasten öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Esma Yeşilbaş cezaevinden getirilirken, avukatı Aydın Mollaoğlu ve taraf yakınları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Yeşilbaş, "Olay tarihinden önce evlendiğimiz 2011 yılından itibaren kayınpederim olan maktül sürekli olarak beni elle ve sözlü taciz etmeye başladı. 2012 yılında eşim cezaevinde bulunduğu sırada bana zorla fiilen tecavüz etti. Bu olayı yakın çevremde hiçkimseye söyleyemedim" dedi.

"Amacım kendimi öldürmekti, çocuğum gözümün önüne gelince yapamadım"

Sanık Yeşilbaş, savunmasına devam ederek "Olay tarihinde eve geldiğimde benimle ilişkiye girmek istemesini söylemesi üzerine ben karşı koydum ve bağırdım. Bunun üzerine çocuğu öldürmekle tehdit ederek bana vurdu. Bende çocuğumu alarak abimin evine kaçtım ve orada çocuğumu yengeme bırakarak abimin silahını alarak tekrar eve döndüm. Amacım kendimi öldürmekti, ancak çocuğum gözümün önüne gelince yapamadım. Odasında uyumakta olan kayınpederimin başına silahla bir el ateş ettim, sonra polisi aradım. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Gelinim ne söylediyse doğrudur"

Maktül Ahmet Yeşilbaş'ın eşi müşteki Sultan Yeşilbaş ifadesinde, "Maktül önceki gelinimi sürekli öpmeye çalışır, sarılırdı. Mahkemede söyleyemiyorum. Ben müdahale edince beni çok kez dövmüştür. Gelinim Esma ne söylediyse doğrudur. Çünkü dışarıdaki insanlara dahi cinsel sarkıntılık boyutuna ulaşacak eylemleri sürekli tekrarlardı ve laf atar, dayak yerdi" dedi.

"O, benim babam değildir"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Esma Yeşilbaş'ın eşi Bület Yeşilbaş, olay günü hastanede olduğunu söyleyerek, "Kız kardeşim beni telefonla arayarak Esma'ya ulaşamadığını söyledi. 'Bilal'e söyleyin çocuğumuza iyi baksın' demiş. O vakit telaşa düştüm ve eve gittim. Evin etrafında polisler vardı, sonrasında olanları gördüm. Zaman zaman eşimde morluklar fark ediyordum. Eşim durumu bana yansıtmamaya çalışarak oraya buraya vurduğunu söylüyordu. Meğersem babam olacak o namussuz ona sarkmış, benim babam değildir" şeklinde konuştu.

"Ölmesi toplum için hayırlı olmuştur"

Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Aydın Mollaoğlu, "Müvekkil devam eden cinsel saldırının devam edeceği muhakkak olduğu dönemde tehdit ve korku içerisinde işlediği eylem bakımından meşru müdafaa şartları vardır. Huzurda dinlenen maktülün eşi ve diğer tanıklar maktülün eğilimini ortaya koymuşlardır. Ölmesi toplum için hayırlı olmuştur. Kimse arkasından hayırla yad etmemektedir. Müvekkilin bir yaşında çocuğu vardır, kaçmamıştır, kaçacak hali de yoktur. Deliller toplanmıştır. Tahliyesini ve beraatini talep ederiz" şeklinde konuştu.

Sanık hakkında tahliye kararı

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Esma Yeşilbaş'ın cezaevinde geçirdiği süre, anne bakımına muhtaç çocuğun bulunması, karartılacak delil durumunun olmaması ve kaçma şüphesinin bulunmamasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Olayın Geçmişi

Beykoz'da 6 Şubat 2017 tarihinde Esma Yeşilbaş (35), kendisini taciz ettiği iddiasıyla kayınpederi 69 yaşındaki Ahmet Yeşilbaş'ı silahla vurarak öldürmüştü.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Esma Yeşilbaş hakkında haksız tahrik altında "kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapsi istenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.