Hüda-Par'dan Kürdistan'a destek

Hüda-Par'dan Kürdistan'a destek
Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna ilişkin, “Sandıktan çıkan karara herkes saygı duymalı” dedi.

Rûdaw'a konuşan Vedat Turgut, “Güney Kürdistan halkı 25 Eylül’de referanduma gidiyor. Biz HÜDA-PAR olarak Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın dostane bir şekilde ayrılmasından yanayız” ifadelerini kullandı.

Turgut, “Bu durum biraz da aile içi mesele gibidir. Düşünün, evlenen oğlunuz ayrı eve çıkmak istiyor. Bundan daha doğal ne olabilir? Bu iki tarafın da barışı, huzuru ve istikrarı için en makul bir durumdur. Biz meseleye böyle bakıyoruz” diye konuştu.

“ABD ve İSRAİL'LE İLİŞKİ KÜRTLERİN ZARARINA”

“Güney Kürdistan halkı, Kürdistan bağımsız olsun mu olmasın mı diye referanduma gidiyor” diyen Vedat Turgut, şöyle devam etti:

“Bu halkın kararı ve sandıkta ne istediklerini belli edecekler. Komşu ülkeler de sandıktan çıkan sonucu kabul edip, buna saygı göstermelidir. İran ve Türkiye bu kararı tanımazsa ABD ve İsrail destek çıkar. Böyle bir durumda ABD ve İsrail Kürtlerle ilişki kurar ve bu da Kürtlerin zararına olur. Bu yüzden İran ve Türkiye bu kararı kabul ederek, ilişkilerini sürdürmeli. Bu durum her iki ülkenin de menfaatine olur.Türkiye, Güney Kürdistan bağımsızlığa giderse Türkiye’deki Kürtlerin de bağımsızlık için ayaklanacağından korkuyor. Biz de diyoruz ki, Kürtlerin yüzde 65’i Türkiye’de yaşıyor. 25 milyon Kürt burada ve bunlardan sadece 6 milyonu Kürt illerinde kalıyor. Diğerleri büyük şehirlere dağılmış durumda. O yüzden tahmin edilen ve korkulan durum hiçbir zaman yaşanmayacakır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.