ABD'den çok sert açıklama! Yok olacaklar

ABD'den çok sert açıklama! Yok olacaklar
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BMGK'nın Kuzey Kore karşısında seçeneklerinin tükendiğini ve ABD'nin konuyu Pentagon'a aktaracağını söyledi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BM Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'nin nükleer programını kontrol altına alacak seçeneklerinin tükendiğini ve ABD'nin konuyu Pentagon'a devredebileceğini söyledi.

"KUZEY KORE YOK OLACAK"

Haley, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore, pervasızca nükleer programına devam ederse ABD kendisini ve müttefiklerini savunmak zorunda kalacak ve Kuzey Kore yok olacak. Hepimiz bunun farkındayız ancak hiçbirimiz savaş istemiyoruz" dedi.

Ellerindeki bütün seçenekleri değerlendirdiklerini belirten Haley, askeri seçeneklerin de masada olduğunu ifade etti.

"MATTİS İCABINA BAKACAK"

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kuzey Kore'nin ABD'nin gazap ve öfkesiyle karşı karşıya kalacağı" tehdidine rağmen Pyongyang'ın, Guam adasını vurmakla tehdit ettiği, hidrojen bombası denediği ve fırlattığı iki füzenin Japonya'nın üzerinden geçtiği hatırlatılarak, "Trump boş tehditte mi bulundu?" sorusu yöneltilen Haley, şunları söyledi: "Boş bir tehdit değildi. Kuzey Kore sorumsuzca davranırken biz sorumlu davrandık ve bütün diplomatik yolları denedik. Güvenlik Konseyi'nde yapabileceğimiz hemen hemen her şeyi tüketmiş durumdayız. Kuzey Kore sorununu memnuniyetle General Mattis'e bırakabilirim çünkü onun birçok askeri seçeneği var. Biz sorumluluk sahibi olarak bütün diplomatik yolları denemek istedik, eğer bu işe yaramazsa General Mattis icabına bakacak."

GÜNEY KORE İLE ABD'DEN ORTAK TATBİKAT

Bu arada Güney Kore Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, ABD askeri ile yaptığı ortak tatbikatta, güç göstergesi olarak Kore Yarımadasında ABD'nin B-1B savaş uçağı ile F-35 jetlerinin bombalama denemelerinde bulunduğunu duyurdu.

Güney Koreli bir savunma bakanlığı yetkilisi, bombardıman uçaklarının ABD toprağı Guam adasından uçtuğunu ve Japonya üzerinden geçerek tatbikata katıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.