Flaş karar! Benzine yüzde 80 zam geliyor

Flaş karar! Benzine yüzde 80 zam geliyor
Suudi Arabistan, harcamaları ve petrol bağımlılığını azaltmak için sürdürdüğü program kapsamında kasımda benzin ve jet yakıtı fiyatını artıracak.

Petrol fiyatlarındaki düşüş, Körfez'deki zengin ülkelerde 'benzinin sudan ucuz olma' efsanesini de bitireceğe benziyor. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, harcamaları ve petrol bağımlılığını azaltmak için sürdürdüğü program kapsamında kasımda benzin ve jet yakıtı fiyatını artıracak.

Plana göre, benzin fiyatı 0.75 riyalden 1.35 riyale (0.36 sent) çıkacak. Yaklaşık yüzde 80 artış olacak. Fiyatın 2018-2021 yılları arasında kademeli bir yükseliş trendine girileceği öngörülüyor.

Ekonomiyi yeniden yapılandırma kapsamında programda kamu kurumlarında özelleştirme ile dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco'nun halka arzı var. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) petrol fiyatlarındaki düşüşe ilk önlem almak zorunda kalan ülke olmuştu. BAE ulaştırma alanında verdiği teşvikleri azaltmıştı.

YILBAŞINDA VERGİLER GELİYOR

Suudi Arabistan, ekonomiyi dönüştürme projesi kapsamında yüzlerce kilometre uzunluğundaki el değmemiş Kızıldeniz sahil şeridini de turizme açmayı planlıyor. Mega Kızıldeniz Turizm Projesi'yle Dubai benzeri uluslararası standartlarda kanunların işlediği küresel bir turizm bölgesi inşa edilecek. Kızıldeniz projesi, Umul ve Al Wajh kentleri arasında 34 bin kilometrekarelik bir alanı kapsayacak.

Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki altı Arap ülkesi de daha önce vergi politikasındaki değişikliğe gideceğini açıklamıştı. Üyeler 2018'den itibaren yüzde 5 KDV koyma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.