Dev markadan açıklama: Yerli otomobil için...

Dev markadan açıklama: Yerli otomobil için...
Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Kibar, yerli otomobil için kendileri ile istişare edildiğini söyledi. Kibar, gerekli desteği vermeye hazır olduklarını da ifade eetti.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yerli otomobille ilgili belli bir yön alındığını belirterek, kendilerinin de işi alan firmanın talepte bulunması durumunda donanım, koltuk, iş ve tasarımla ilgili konularda destek olabileceklerini söyledi.

Yerli otomobille ilgili sürecin ilgili bakanlık ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu nezdinde yürütüldüğüne işaret eden Kibar, "Konuyla ilgili kararların ne doğrultuda olduğunu, onların yönlendirmesi daha doğru olur. Bizlerle de istişare edildi. Biz yerli otomobil projesiyle ilgili üzerimize ne görev düşerse her zaman yardımcı oluruz. Tüketicilerin yerli üretilen araçları tercih etmesi, sektöre ileriye yönelik kararlarda olumlu katkılarda bulunacaktır." ifadelerini kullandı.

Gözde modeller yenileniyor

Öte yandan Kibar; bir taraftan kapasite artışı, bir taraftan da yeni modellerle ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti.

2020'den sonrası için katma değer oluşturabilecek 3 model üzerinde çalıştıklarını ifade eden Kibar, ''i10 ve i20'nin yeni nesli, i20'den türev SUV ve bir de Sedanı değerlendiriyoruz. Bunların olma ihtimali yüksek. Bunlarla ilgili çalışmalarda Kore'nin kararlarını bekliyoruz. Bunların olma ihtimali yüksek. Yeni motor çalışmaları ve trendler içinde her zaman öncüler içinde olacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.