Türkoğlu sitem etti: Milli takıma destek olmasını beklerdik!

Türkoğlu sitem etti: Milli takıma destek olmasını beklerdik!
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan ile 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

D Grubu maçlarının yanı sıra son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmalarının 1-17 Eylül tarihlerinde İstanbul'da oynandığı organizasyonun kusursuz bir şekilde başlayıp sona erdiğini aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 17 gün boyunca heyecan ve stres dolu günler yaşadık. Turnuvayı başarı ile noktaladığımızı düşünüyoruz. Ekip olarak iyi organize olup, tecrübelerimizi yansıttığımızı düşünüyoruz. Üst yöneticimiz Ömer Bey ve ekibi, kurmuş oldukları kadroyla turnuvanın sorunsuz geçmesini sağladılar. Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze ve tüm güvenlik güçlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizin sorunsuz bir şekilde bu turnuvayı noktalaması bizi çok mutlu etti. Böyle organizasyonları yıllardır başarı ile yapıyoruz ve ileriye dönük olumlu mesajlar veriyoruz. İlerleyen yıllarda da bu tarz organizasyonları tekrar ülkemize kazandırmak için bu mesajlar çok önemli."

"Ufuk hoca ve ekibinin iyi iş çıkardığını düşünüyoruz"

TBF Başkanı, turnuvadan önce herkesin gurur duyacağı bir milli takımın sahada olacağını söylediklerini hatırlatarak, "Mücadelesiyle, hırsıyla halkımızın gurur duyacağı bir takım kuracağımızı her fırsatta dile getiriyorduk. Belki sportif anlamda bu genç kadro ile istediğimiz sonuçları elde edemedik ama takımımızın ortaya koyduğu mücadele tüm halkımızı mutlu etmiştir. Son olarak kaybettiğimiz İspanya maçında bile taraftarlarımız, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' diye tezahürat yaptı. Bu bizi çok mutlu etti. Ufuk hoca ve ekibinin iyi iş çıkardığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımız bizi onurlandırdı"

Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, şampiyona boyunca kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile sık sık görüştük. Turnuva başlamadan önce Cumhurbaşkanımız son antrenmanımıza geldi, yaklaşık 1,5 saat çalışmamızı izledi. Cumhurbaşkanımız bizi onurlandırdı, antrenmandan sonra oyuncularımızla sohbetleri de millilerimizi çok mutlu etti. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak da 3-4 maçta bizi yalnız bırakmadı. Diğer bakanlarımız da bizi arayarak yanımızda olduklarını dile getirdi. Final maçında da Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım bizi onurlandırdı. Devlet büyüklerimizin böyle uzun bir süreçte bizleri yalnız bırakmamaları çok önemliydi. Bir kez daha onlara teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğiyle önümüzdeki yıllarda da basketbola yakışır hamleler yapmak istiyoruz."

"Infront ile çok ağır maddeleri olan anlaşmayı revize ettik"

Hidayet Türkoğlu, göreve geldikleri günden bu yana önceki yönetimin merkezi pazarlama ajansı Infront ile imzaladığı sözleşmeyi revize etmek için çalıştıklarını belirterek, "Nihayet, Avrupa Şampiyonası'nın son günü bu anlaşmayı yenileyerek yeniden imzaladık. Yenilenen anlaşmanın tüm detaylarını önümüzdeki günlerde tüm kulüplerimizle detaylı olarak paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Infront şirketiyle yapılan anlaşmayı revize etmek için 10 aydır uğraştıklarını aktaran Türkoğlu, "Bir önceki yönetimin, Infront ile imzaladığı, çok ağır maddeleri olan anlaşmayı revize ettik. Eski anlaşma ile yenisini kıyasladığımızda, kulüplerin yıllık toplamda 3 milyon dolar daha fazla geliri olabileceğini görüyoruz. Anlaşmanın süresine bakacak olursanız toplamda 20 milyon dolara yakın bir kayıp gerçekleşecekti. Biz kendine güvenen, güçlü bir yönetimiz. Bu şartların bize uymayacağını düşündük ve revizyona gittik. Her türlü birlikteliğe, merkezi pazarlamaya açığız ama bazı hakların federasyonun bünyesinde olması gerektiğini, o hakların bizim vereceğimiz kararlarla yürümesi gerektiğini düşündük. Infront da sağ olsun bu revizyona sıcak baktı. Bu yenileme ile kazanan federasyon ve kulüplerimiz olacak. Göreve geldiğimizden beri hep dürüst ve şeffaf olacağımızı dile getiriyoruz. Amacımız Türk basketboluna gerçekten hizmet etmek ve doğru işler yapmak. Yaptığımız sözleşme revizyonu da önemli adımlardan bir tanesiydi." şeklinde konuştu.

Çok detaylı bir inceleme ve yeniden yapılandırma süreci geçirdiklerini belirten Hidayet Türkoğlu, şunları söyledi:

"Infront, dünyanın en büyük ve güçlü spor pazarlama şirketleri arasında. Çalışmalarından memnunuz. Ancak bahsettiğim gibi eski anlaşmamızın şartları kabul edilebilir değildi. Infront anlaşmasının o dönemde başkanlık yapan Harun Erdenay'ın önüne getirilip imzalatılması bizi üzdü. İçerisinde mantığımızı zorlayan şartlar vardı. Örneğin, eskiden beri süregelen gelirlerinizin bile yüzde 7,5'unu bu şirkete vermeyi taahhüt ediyorsunuz. Bunun gibi daha birçok madde vardı. Kulüplerimiz aradaki farkı gördüklerinde bu zamana kadar kaybettikleri paraları da öğrenmiş olacaklar. Infront anlaşması bir önceki federasyon tarafından hazırlanmış, Harun Erdenay döneminde ise onun imzasıyla hayata geçirildi. Bizi en çok üzen Harun Erdenay'ı da bu duruma sokmuş bulunmaları. Yeni anlaşmanın tüm camia için hayırlı olmasını dilerim."

"FIBA Avrupa Başkanı'nın haksız hakem kararlarına duyarsız kalması bizi üzdü"

Hidayet Türkoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'den yeterli destek ve ilgiyi göremediklerini belirterek, "FIBA Avrupa Başkanı'nın, kendi ülkesinde düzenlenen şampiyonada milli takımımıza destek olmasını beklerdik."ifadesini kullandı.

Türkoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda kendilerini en çok üzen olayın, Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan organizasyondaki hakem kararları olduğunu söyledi.

Avrupa Şampiyonası'nda milli takımın hakem kararları nedeniyle haksızlığa uğradığını dile getiren TBF Başkanı, şöyle konuştu:

"FIBA Avrupa Başkanı'nın haksız hakem kararlarına duyarsız kalması bizi gerçekten üzdü. Ayrıca bu süreçte Demirel'in turnuva sırasında 'Şampiyona gecesi için davet almadım.' açıklamalarına inanamadık. Kurum olarak FIBA ile yazışmalarda kendisini davet ettiğimiz ve kendisinden katılım için olumlu yanıt aldığımız yazılı olarak dosyalarımızda bulunuyor. Biz o gecede kendisini aramızda görmek isterdik, bununla beraber FIBA Avrupa Başkanı bir Türk. FIBA Avrupa Başkanı'nın, kendi ülkesinde düzenlenen şampiyonada milli takımımıza destek olmasını beklerdik. Gecemize de antrenmanlarımıza da gelmedi."

Turgay Demirel'in, şampiyona sırasında milli takım maçlarında tribünlerin dolmadığı yönünde açıklamalar yaptığını da aktaran Türkoğlu, "Halkımız bayram olmasına rağmen salonlarımızı doldurdu. Müsabakalarımıza gelen tüm sporseverlere tekrar teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Harun Erdenay'ın sözleşmeyi okuduğuna inanmıyorum"

TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan da, Infront sözleşmesinin ilk halini imzalayan eski federasyon başkanı Harun Erdenay'ın yıllarca milli takımın kaptanlığını yaptığını hatırlatarak, "Herkesin de çok sevdiği biridir. Bizi en çok üzen, bu sözleşmenin Harun Erdenay gibi çok iyi bir insana imzalattırılması. Ben bu sözleşmeyi Harun Erdenay'ın okuduğuna inanmıyorum. Çünkü okuyan, bu sözleşmeye imza atmazdı. Bütün kulüpler, bu anlaşmanın yürürlüğe girdikten belirli bir süre sonra imzalarının atıldığının farkında. O dönemde bir federasyon seçimi vardı, ondan önceki federasyonun hazırlayıp bitirdiği, fakat yeni federasyonla birlikte Harun Erdenay'ın başkan seçildiğinde imzalanmış bir sözleşmeydi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.