Trump dünyaya seslendi! Gerekirse tek başımıza yok ederiz

Trump dünyaya seslendi! Gerekirse tek başımıza yok ederiz
BM Genel Kurulu'nda ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'yi yok etmekle tehdit etti.

İlk kez BM Genel Kurulu'nda konuşan Trump konuşmasına "Kasırga nedeniyle yardım göndermek isteyen herkese teşekkür ediyorum" diyerek başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore liderini "İntihar misyonu olan roket adam" şeklinde tanımlayarak Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi durumunda "Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten" başka seçeneklerinin kalmayacağını söyledi. 

İşte Donald Trump'ın BM'deki konuşmasından satırbaşları;

"BURADAKİ BAZI ÜLKELER TERÖRÜ DESTEKLİYOR"

Konuşmasında "Buradaki bazı ülkeler terörü destekliyor" diyen Donald Trump, "Avrupa'nın yeniden ayağa kalkmasına yapacağımız destek ABD'nin başarısını da gösterecektir" dedi.

"TERÖRİSTLER GÜÇ TOPLAYARAK YAYILDI"

"Teröristler ve aşırılık yanlıları güç toplayarak Birleşmiş Milletler gezegeninin her köşesine yayıldı. Geçmişin aklıyla hareket etmeliyiz. Koalisyon ve istikrarı böyle sağlayabiliriz. Ülkelerin, kendi vatandaşlarının çıkarlarını korumalarını ve başka ülkelere saygı duymalarını istiyoruz. Tanrı'nın bize bahşetmiş olduğu hayat çerçevesinde ABD olarak kendi kaderimizi çizmek istiyoruz. Bu görüşmeler bize güzel ilişkiler sağlıyor."

"GEREKİRSE KUZEY KORE'Yİ..."

"Biz ABD'de yaşam biçimimizi kimseye empoze etmeye çalışmıyoruz." ifadelerini kullanan ABD Başkanı, "Güçlü uluslar kendi egemenliklerini savunurlar. Fakat, dünyada haydut devletler var. Bazı ülkeler teröre destek veriyor. Kuzey Kore çürük bir rejime sahip. Kuzey Kore'nin nükleer silah peşinde koşması ve kullandığı balistik füzeler tüm dünyayı tehdit ediyor. BM Genel Kurulu'na yüksek çoğunlukla yaptırımları onayladıkları için teşekkür ediyorum. ABD müttefiklerini korumak zorunda kalırsa, Kuzey Kore'yi tek başımıza yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz. Roket adam kendisi ve rejimi için intihar görevinde. " dedi.

ESED'E MESAJ GÖNDERDİ

ABD Başkanı Donald Trump: "Yasaklanmış olan kimyasal silahların kullanılması durumunda hiçbir ülke güvende olmayacak. Suriye'de diktatör Beşşar Esed rejimi bu saldırılarına son vermeli."

"İRAN BÖLGEDEKİ KRİZİ YAYIYOR"

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın petrolden kazandığı parayla Hizbullah ve Beşşar Esed rejimini destekleyerek bölgede krizi yaydığını kaydederek, "İran'la nükleer anlaşma ABD için bir utanç kaynağıdır. Bu konuda henüz son sözümüzü duymadınız." dedi.

"KÜBA'YA YAPTIRIMLARI KALDIRMAYACAĞIZ"

Trump, "Küba hükümeti bir takım temel reformlar yapmadığı sürece yaptırımları kaldırmayacağız. Eğer Venezuela hükümeti otoriter rejim uygulamaya devam ederse, daha fazla adım atmaya hazırız. Venezuela'daki sosyalist diktatörlük kabul edilemez."

VENEZUELA'YA BASKI ARTTIRABİLİRİZ

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, Venezuela hükümetinin halk üzerindeki "otoriter yönetimini" sürdürmesi durumunda bu ülkeye karşı daha ileri adımları atmaya hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum