Utanmadan Türkçe konuştu! Kerkük'te skandal sözler

Utanmadan Türkçe konuştu! Kerkük'te skandal sözler
Kerkük Valisi Kerim, bugün yapılan referandum mitinginde kentin 'Kürdistan'a ait olduğunu savundu.

Bağdat yönetimi tarafından görevden alınan ancak halen koltuğunda oturmaya devam eden KerkükValisi Kerim, bugün yapılan referandum mitinginde kentin 'Kürdistan'a ait olduğunu savundu. Barzani'nin asıl hedefini açık eden Vali, tüm dünyanın karşı çıktığı bağımsızlık referandumuyla Kerkük'ün kimliğinin kanıtlanacağını iddia etti.

Irak'ın kuzeyinde bağımsızlık referandumu yapacağını ilan eden Mesut Barzani henüz ikna edilebilmiş değil. Başta Türkiye olmak üzere aralarında ABD, Irak, İran, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi birçok ülkeyi karşısına alan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY), seçim kampanyalarını sürdürüyor.

Bölgedeki en tartışmalı yer olan Kerkük'te ise, Bağdat yönetimi tarafından görevden alınan Vali Necmeddin Kerim bugün referandumun asıl amacını gösteren sözler sarfetti.

Barzani'nin yayın organı Rudaw tarafından aktarılan konuşmada, Vali Kerim haddini aşarak Kerkük'ün Kürtlere ait olduğunu savundu.

TÜRKÇE KONUŞTU

Konuşmasının bazı bölümlerini Türkçe yapan Vali Kerim'in sarfettiği en rezalet cümle, "Kürdistan'ın kalbi ve Kudüs’ü olan Kerkük, Kürdistani kalacaktır. Bugün burada, Kerkük'ün Kürdistani olduğunu dünyaya bir kez daha göstermek için toplandığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 25 Eylül günü, bu toprakların Kürdistan olduğunu bir kez daha kanıtlama günüdür" oldu.

EN KRİTİK KENT

Kerkük, Türkmen ve Arapların yoğun olarak yaşadıkları bir kent. Barzani yönetimi kentin demografisinin değişmeyeceğini söylese de görevden alınan valinin sözleri gerçeği ortaya koyuyor. Türkiye ve Bağdat yönetimi, Kerkük'ün statüsünün değiştirilmesine kesinlikle karşı çıkıyor.

TÜRKMENLERİN HAYATI TEHLİKEDE

Kerkük'te son bir haftadır gerilim çok yüksek. Son olarak kentteki Türkmen Milliyetçi Hareketi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Bir grup peşmergenin gerçekleştirdiği saldırıya anında karşılık verildi. Çatışma sonunda bir saldırgan öldürüldü.

Kerkük Türkmen milletvekili Hasan Turan, bugün yaptığı açıklamada kentteki Türkmenlerin can güvenliğini korumak için Bağdat yönetiminden takviye güç göndermesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.