Erdoğan BM'de üstüne basa basa söyledi: Bu iş yaygınlaşırsa...

Erdoğan BM'de üstüne basa basa söyledi: Bu iş yaygınlaşırsa...
BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMGK'nın reforme edilmesi gerektiğini, yapılmaması durumunda dünyanın bir kaos fırtınasına sürüklenebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Dünya 5'ten büyüktür" dedi ve BM'nin hızlı şekilde reforme edilmesi gerektiği yönündeki çağrısını yineledi.

Erdoğan, bu reformun yapılmaması durumunda herkesin kendi başının çaresine bakma yolları arayacağını, bunun da yeni zulümlere ve kaosa yol açacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"BU OLANLAR, BM'NİN REFORME EDİLMESİNDE NE KADAR GEÇ KALINDIĞININ İFADESİDİR"

Tüm bu gelişmeler ve yaşanan insani trajediler, Türkiye olarak 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek sembolleştirdiğimiz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması çağrımızın haklılığını teyit ediyor. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin reforme edilmesinde ne kadar geç kaldığımızın da bu ifadesidir.

"HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKMANIN YOLLARINI ARAR"

Tüm dünyanın temsilcileri sıfatıyla bu çatı altında bir araya gelen bizler, terör örgütlerinin cinayetlerine, insani krizlere ve mağduriyetlere engel olacak bir irade ortaya koyamazsak o zaman herkes başının çaresine bakmanın yollarını arar. Bu anlayışın yaygınlaşması durumunda dünyamız yeni bir kaos ve zulüm fırtınasının içine sürüklenir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.