Jandarma ekipleri Katalonya'ya operasyon başlattı!

Jandarma ekipleri Katalonya'ya operasyon başlattı!
İspanyol jandarması, Madrid yönetimi tarafından yasadışı ilan edilen tartışmalı bağımsızlık referandumu öncesinde Katalan hükümetinin genel merkezinde arama yapıyor.

İspanya'da yasa dışı ilan edilmesine rağmen 1 Ekim'de bağımsızlık referandumu yapma girişiminde bulunan Katalonya özerk yönetimi hükümetinin resmi kurumlarına yönelik operasyon başlatıldı.

İspanyol haber ajansları, savcılık talimatıyla düzenlenen operasyonda jandarma ekiplerinin, Katalonya özerk yönetimi hükümetine bağlı ekonomik işler, çalışma ve sosyal güvenlik, mali işler ve dışişleri gibi bazı kurumların binalarına girerek arama yaptığını duyurdu.

BAKAN YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

Ulusal basında çıkan haberlerde, Katalonya Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras'ın yardımcılarından Josep Maria Jove'nin gözaltına alındığı ileri sürüldü.

SON GÜNLERDE OPERASYONLAR ARTTI

İspanyol jandarması, 1 Ekim'deki bağımsızlık referandumu girişimini durdurmak için son günlerde operasyonlarını yoğunlaştırmış ve bazı şirketlere yaptığı baskınlarda referandumla bağlantılı 1,5 milyondan fazla doküman ve propaganda malzemesine el koymuştu.

YASA ASKIYA ALINMIŞTI

İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya'ya bağımsız devlet kurma hakkı veren yasayı askıya almıştı. Anayasada İspanya'nın bölünmez olduğunun belirtildiğini ifade eden İspanya hükümeti, bağımsızlık referandumlarını yasa dışı ilan etmişti.

KATALANLAR REFERANDUM YAPMAYA KARARLI

Katalan Özerk Yönetimi ise 1 Ekim'de her ne olursa olsun bağımsızlık referandumunu gerçekleştirmeye kararlı olduklarını duyurmuşlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.