Trump, BM'deki konuşmasıyla tepki topladı!

Trump, BM'deki konuşmasıyla tepki topladı!
ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yaptığı konuşma bazı ülkelerin tepkisine yol açtı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın BM Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmayı "cahilce ve düşmanca" olarak tanımladı ve konuşmanın Ortaçağ’a ait olduğunu ve yanıtı hak etmediğini kaydetti.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Trump'ın cahilce ve düşmanca ifadeleri 21. yüzyıl değil Ortaçağ dönemine ait ve yanıtı hak etmiyor. İranlılara yönelik sahte empati kimseyi kandıramaz" dedi.

İSVEÇ'TEN TEPKİ

İsveç Dışişeri Bakanı Margot Wallstrom yaptığı açıklamada, "(Trump) Yanlış zamanda, yanlış izleyiciye yanlış bir konuşma yaptı" ifadesini kullandı.

VENEZUELA'DAN TEPKİ

Venezüella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza da BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ülkesine eleştiriler yönelten Trump'a tepki gösterdi. Trump'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı ilk konuşmada savaştan, ülkeleri yok etmekten, ambargolardan bahsettiğine dikkati çeken Arreaza, "Trump, BM Genel Kurulu'ndaki liderlere çalışanı gibi hitap etti. Bugün burada duyduklarımız dünya için üzücü" diye konuştu.

AVUSTURYA'DAN TEPKİ

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’nin New York kentinde bulunan Van der Bellen, Avusturya basınına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın konuşmasının "umut kırıcı" olduğunu belirtti.

Van der Bellen, "Yapılan konuşmayı değerlendirmem gerekirse bu, yaklaşık 190 ülkenin hükümet ve devlet başkanına yapılacak bir konuşma değil, daha ziyade taşradaki seçmenlerine yönelik yapılmış bir seçim konuşması" ifadelerini kullandı.

NETANYAHU ÖVDÜ

​İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'ın konuşmasına övgüde bulunarak, "BM ile olan 30 yıllık tecrübemde daha önce bu kadar cesur bir konuşma duymamıştım" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.