Hükümetten flaş taşerona kadro açıklaması

Hükümetten flaş taşerona kadro açıklaması
Bakan Ahmet Arslan; Taşeronlarla ilgili çalışma malumunuz hükümet seviyesinde verilen bir sözdür.Bu sözün yerine getirilmesi için çalışıyoruz' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasındaki 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi Müzakere Süreci Antlaşma Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Bakan Arslan, taşeron işçilere verilen sözün yerine getirileceğini söyledi.

O SÖZÜN GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK

15 Temmuz darbe girişimi akşamı iletişimin kesilmemesi, yayınların kesilmemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının vatandaşa doğru iletilmesinin önemli olduğunu belirten Bakan Arslan, bu konuda Türk Telekom çalışanlarının önemli işler başardığını ifade etti. “Görevinizin kutsal olduğunu bilerek, görevinizi en iyi şekilde yaptığınız için çok teşekkür ederim” diyen Bakan Arslan, şunları kaydetti:

“Bizim bir özelliğimiz şu; yapamayacağımız şeyin sözünü vermiyoruz, eğer bir şeyin sözünü verdiysek de kesinlikle gereğini yerine getiriyoruz.

Taşeronlarla ilgili çalışma malumunuz hükümet seviyesinde verilen bir sözdür. Bu sözün gereğinin yerine getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Özellikle kamuoyunun beklentisi çalışmanın çok daha hızlandırılarak sonuca eriştirilmesi ve bunun kamuoyu gündeminden çıkarılması konusunda da olağanüstü bir çalışma var.

İnşallah bu çalışma sonuçlandığında elbette taşeronda çalışan arkadaşlarımız da yine milletimize, memleketimize hizmet ediyorlar ama çok daha farklı bir mecrada, çok daha farklı bir heyecanla inşallah yine hizmet etmeye devam edecekler. O süreçle ilgili hiç şüpheniz olmasın o sözün gereği yerine getirilecek. Hiçbir tereddüde mahal yok.”

Bakan Arslan’ın konuşmasının ardından Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası yetkilileri sözleşmeyi imzaladı.

HÜKÜMETİN TAŞERON AÇIKLAMASI İŞÇİYİ UMUTLANDIRDI

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin taşeron işçilerle ilgili açıklamalarını olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bizim için umut verici. Yıl sonuna kadar çözüme kavuşturulmalı çünkü taşeron işçi sayısı 900 bine, bıçak da kemiğe dayandı" dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun, "Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin yıl sonuna kadar yapılacağı" yönündeki açıklamaları hakkında, değerlendirmelerde bulundu.

4-5 MİLYON İNSANIN GÖZÜ KULAĞI BU KONUDA

Atalay, son günlerde hükümet yetkililerinin taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamaları yakından takip ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hükümetin taşeron işçilerle ilgili açıklamalarını olumlu karşılıyoruz. Bizim için umut verici.

Bu iş, yıl sonuna kadar çözüme kavuşturulmalı çünkü taşeron işçi sayısı 900 bine, bıçak da kemiğe dayandı. İnsanların artık beklemeye tahammülü kalmadı.

Herkes beklentileri karşılayacak bir çözüm bekliyor. 900 bin taşeron işçisi ve bunların aileleri dikkate alındığında toplam 4-5 milyon insanın gözü kulağı bu konuda."

MEMUR İŞİ YAPAN MEMUR, İŞÇİ İŞİ YAPAN İŞÇİ OLSUN

Atalay, aracıların hem taşeron hem de geçici işçiler üzerinden büyük kazançlar elde ettiğini belirterek, "Türk-İş olarak talebimiz, hükümetin aradan aracıyı çıkartması. Bu çalışanlara, devlete maliyetleri neyse o ücretin verilmesi. Memur işi yapanın memur, işçi işi yapanın işçi olması" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum