Katalan lider: Referandum yapılacak

Katalan lider: Referandum yapılacak
Katalonya lideri Carles Puigdemont, İspanyol hükümetini totaliter bir tavır sergilemekle eleştirdi ve 1 Ekim'de sandığa gideceklerini belirtti.

İspanyol polisinin, Madrid yönetiminin yasadışı ilan ettiği bağımsızlık referandumuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Katalonyahükümet binalarına düzenlediği operasyonun ardından Katalonya lideri Carles Puigdemont kamera karşısına geçti.

Kabine üyeleriyle birlikte bir açıklama yapan Puigdemont, Katalan hükümet üyelerini tutuklayan İspanya'nın "totaliter bir yaklaşım" geliştirdiğini belirtti ve bağımsızlık referandumununun 1 Ekim'de yapılacağını ifade etti.

Puidgemont, polis operasyonlarının yasadışı olduğunu ve Katalanların sandığa gitme hakkını hedeflediğini belirtti. Katalan lider ayrıca Madrid yönetiminin Katalonya'da fiili bir olağanüstü hal ilan ettiğini söyledi.

Katalonya özerk yönetimi 1 Ekim'de bağımsızlık referandumu yapılması kararı almış ancak İspanya Anayasa Mahkemesi referandumu iptal etmişti. İspanyol polisi sabah saatlerinde Katalonya hükümet binasına yönelik bir operasyon düzenleyerek içlerinde özerk yönetimin ekonomi bakan yardımcısının da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.