ABD ve batılı ülkerin içinde olduğu kirli pazarlık! Barzani'ye rüşvet

ABD ve batılı ülkerin içinde olduğu kirli pazarlık! Barzani'ye rüşvet
Ortadoğu’da kaosun fitilini ateşleyecek referandum öncesinde kirli bir harita pazarlığı yapılıyor.

Irak’ın kuzey’inde 25 Aralıkta Barzani öncülüğünde yapılacak bağımsızlık referandumu öncesi kirli pazarlık süreci devam ediyor.

Brett Mcgurk ve batılı ülke temsilcilerinin süreci fırsata çevirmek isteyen Barzani’ye destekleri sürüyor. ABD ve Batı ülkelerinden gelen heyetin referandum bahanesi ile 2003 yılından buyana tartışmalı bölge niteliği taşıyan 20 yerleşim birimini Barzani’ye rüşvet olarak vermek istediğini belirten Kerkük Milletvekilli Hasan Turan, pazarlık sürecinin ABD ve Batılı ülkeler tarafından yönetildiğini söyledi.

SON GÖRÜŞME SÜLEYMANİYE’DE

Referandum öncesi Irak ve referandumun tarafları arasında son görüşme Süleymaniye’de gerçekleşti. Toplantıda Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Mesud Barzani ile Celal Talabani’yi temsilen eşi Hero Ibrahim Ehmed’te hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Süleymaniye toplantısında, Irak merkezi yönetiminin Barzani’nin koşulsuz şartsız referandum ve bağımsız devlet iddiasından vazgeçmesi talebini iletti. Irak Milletvekili Hasan Turan Barzani’nin bu süreci dış dinamiklerle birlikte yönettiğini pazarlık sürecinde çoğunluğu Türkmenlere ait 20 yerleşim birimi ile 10 bin kilometreden büyük alanın rüşvet olarak Barzani ve Talabani’ye rüşvet olarak verilmeye çalışıldığını belirtti.

IRAK HALKI KARAR VERSİN

“ABD, İsrail ve Avrupa ülkeleri tarafından desteklenen Terör Koridoru konusunda yapılan pazarlıklar ABD tarafından yönetiliyor” diyen Hasan Turan, “Onlarca belde ve binlerce kilometrekare oldu bittiye getirilerek şantaja feda ediliyor” diye konuştu. “Bölgenin kaderine kendi halkımız karar versin” diyen Iraklı vekil, Barzani’nin taktik ve stratejilerinin farklı merkezlerden yönetildiğini iddia etti.

3 EYALETTEN TOPRAK ALACAK

Mesud Barzani tarafından başlatılan referandum ve bağımsızlık sürecinin tuzak olduğuna dikkat çeken Kerkük Milletvekili, Musul’da 16 ilçe, Kerkük, Tuzhurmatu, Mendeli, Celavlak ve Karatepe ile birlikte Diyala’dan Hanekin gibi beldelerin rüşvet olarak Barzani’ye verilmek istendiğini vurguladı. ABD ve İsrail eliyle referandum şantajıni kullanarak Barzani’ye peşkeş çekilmeye çalışılan bölgeler yüzde 70 oranında Türkmenlere ait yerleşim birimlerinden oluşuyor.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.