İşte planının üçüncü ayağı! ABD'li yarbayın 27 yıl önce söylediklerini hatırlattı

İşte planının üçüncü ayağı! ABD'li yarbayın 27 yıl önce söylediklerini hatırlattı
Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında Irak'taki referandum krizini ve ABD'nin 3 aşamalı Kürt planını kaleme aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ortadoğu'da ABD'nin üç aşamalı Kürt planının üçüncü ayağına gelindiğini yazdı.
Bağımsızlık referandumuna sayılı günler kala Ortadoğu baruç fıçısı gibi. Barzani Bağdat yönetimi ve komşu ülkelerinin sert uyarılarına kulak tıkıyor.

Peki Barzani'nin bu rahatlığı nereden geliyor? Merak edilen sorunun yanıtını Abdulkadir Selvi, "ABD'nin Kürt planında üçüncü aşama başlıklı köşesinde yazdı.

"İSRAİL'DEN SONRA İKİNCİ MÜTTEFİKİMİZ"

"(...)ABD, Ortadoğu'daki ikinci büyük müttefiki olarak Kürtleri görüyor. Trump yönetiminden etkin bir ismin, "Ortadoğu'da birinci müttefikimiz İsrail, ikinci müttefikimiz ise Kürtler. Önceden Suudi Arabistan'dı ama Kürtler artık bizim Ortadoğu'da İsrail'den sonraki ikinci müttefikimiz oldu" dediğini yeni bir anekdot olarak paylaşmak istiyorum. Zaten sahadaki gerçek de bu yönde değil mi? Suriye'de PYD-YPG'ye TIR'lar dolusu yardımda bulunan ABD, Türkiye parasını ödemesine rağmen Cumhurbaşkanlığı korumalarına silah satışı yapmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz paramızla alamıyoruz, siz terör örgütüne veriyorsunuz" diye isyan ettiği olaydan söz ediyorum.

KÜRT DEVLETİNİN KURULUŞU

Ortadoğu'da ABD'nin üç aşamalı Kürt planının üçüncü ayağına gelindi.

1- İşgal.

2- İçsavaş ve kaos.

3- Kürt devletinin kuruluşu.

Birinci adım Irak'ta atılıyor. Onu Suriye takip edecek. Üçüncü sırada ise Türkiye var. PYD-YPG'yi Rakka operasyonunun tam 30 katı silahla donatmalarının tek nedeni DAEŞ olmasa gerek.

27 YIL ÖNCE ABD'Lİ YARBAYIN SÖYLEDİKLERİ

Birinci Körfez Savaşı sırasında Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, Amerikalıların komuta merkezinde bir yarbayın, Ortadoğu haritasının üzerinde elini gezdirerek, "Biz savaştan sonra buralardan çekileceğiz. Geride bıraktığımız silahlar özellikle kuzeyde Kürtler tarafından ele geçirilecek. Silahlanan Kürtler Türkiye'den toprak isteyecek. Ya istedikleri toprakları vereceksiniz ya da savaşacaksınız" dediğini aktarmıştı. Referandumla birlikte o aşama başlıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum