Hayrola Merkel! Sinsi planı ortaya çıktı

Hayrola Merkel! Sinsi planı ortaya çıktı
Sport Bild dergisi, UEFA’nın Almanya ile kapalı kapılar arkasında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için anlaştığını iddia etti.

Avrupa'da Türkiye karşıtı bir hava yaratmaya çalışan Almanya şimdi de futbolda kirli oyunlar peşinde... Almanya'nın en büyük haftalık spordergilerinden Sport Bild, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kapalı kapılar ardında Almanya'ya verildiğini yazdı.

Habere göre Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, UEFA Başkanı Ceferin ile görüştü ve işi bağladı. Türkiye'nin de talip olduğu şampiyona için Grindel'in, "Euro 2024 kesin bizim" diye her yerde konuşması üzerine ise Ceferin'in kendisini uyardığı belirtildi. Grindel'in bunun üzerine "akıllı" davranıp karar verilmemiş gibi davrandığını yazan dergi, "Gerçek ise çok farklı" dedi.

Bild, Almanya'nın oyları garantiye almak için şimdiden 17 UEFA üyesi ülke ile kulise başladığını da belirtti. Bunun yanı sıra Avrupa Kulüpler Birliği'nden iki üyenin de (İngiltere, İtalya) UEFA İcra Kurulu'nda oy kullanacağı vurgulanan haberde, "İtalyanlar, Almanya'ya oy verirse, Almanlar da 2028 için İtalya'yı destekleyecek. İngiltere ise bir Dünya Kupası organizasyonunda desteklenecek" ifadeleri kullanıldı.

DÜŞMANIMIZ ÇOK

Türkiye düşmanlığı ile tanınan politikacı Cem Özdemir de Euro2024'ün ülkemizde yapılmaması için lobi çalışmasına başladı. Bu organizasyonların rüşvetin dönmediği ülkelerde gerçekleştirilmesini isteyen Özdemir, Almanya'nın 2006 Kupası'nı almak için verdiği milyonlarca Euro'luk rüşveti ise görmezden geldi. Alman futbolcuların 1954 Dünya Kupası'nda Macaristan'la oynanan finalde doping yaptığı da ortaya çıkmıştı.

Türkiye, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği adaylığını 15 Şubat'ta resmen açıklamıştı.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.