Kılıçdaroğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IKBY tarafından yapılacağı ilan edilen bağımsızlık referandumuna ve gündeme dair konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir özel televizyonda konuk olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

Irak'taki referanduma da değinen Kılıçdaroğlu, "Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzaniyi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumartesi günü TBMM gündemine gelecek tezkere için de, “Bir yorum yapmak bugün için doğru değil. Bakalım nasıl bir metin gelecek? Oturacağız, konuşacağız tabii kararımızı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

“AB TÜRKİYE’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR”

“Her gelen yabancı heyete söyledim. AB Türkiye’ye çifte standart uyguluyor. Diğer üye ülkelere uyguladığı standartları uygulamıyor, iki yüzlü. Bunu yüzlerine söyledim. 

Bunlara rağmen çok açık net Davuroğlu ve Yıldırım’a çağrı yaptım. Hangi kuralların uygulanması gerekiyorsa gelin uygulayalım. Gel beraber yapalım. Söz veriyorum. AB’de hangi standartlar varsa ülkemize getirelim.”

“TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ ORADA TUTULMASINDAN RAHATSIZIM”

“Biz iç politikayı dış politika malzemesine dönüştürdük. O ülkeler aleyhine konuşunca prim yapıyor. Beni üzen nokta bu. O ülkelerdeki insanımız üzülüyor. Burada izlenen, orada izlenen politika faturayı oradaki Türklere kesiliyor. Terör örgütleri mensuplarının orada tutulmasından rahatsızım.”

“SİYASETE AHLAKI GETİRECEĞİZ”

“Dört yıl içinde Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok. Irak ile, Suriye ile, ABD ile, Avrupa ile ilişkilerimizi iyileştirebiliriz. Her şey şeffaf olacak. Siyasete ahlakı getireceğiz. Kanunu çıkaracağız. ”

“DPT YENİDEN KURULMALI”

“Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yeniden kurulması lazım. Biz Güney Kore’den önce araba üreten ülkeyiz.  Bugün Güney Kore’nin dünya çapında 2-3 tane markası var, bizim yok.”

“CHP İKTİDARINDA BU TABLO 180 DERECE DEĞİŞİR”

4 yııllık bir CHP iktidarında bu tablo 180 derece değişir ve olağanüstü bir sıçrama yaşarız. Çünkü biz devletin nasıl yönetileceğini biliyoruz. Buyrun belediyelerimize bakın. bütün AKP’li belediyelerle bizim belediyeleri kıyaslarım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notuna bakın Türkiye’nin kredi notundan daha iyi. Aydın’a gidin Muğla’ya gidin Tekirdağ’a gidin göreceksiniz bunları.

“DOKUNULMAZLIKLARA KARŞIYIZ”

“Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak için Meclis çoğunluğu yeterli. Kürsü dokunulmazlıkları hariç, tüm dokunulmazlıklara karşıyız.”

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN DEĞİL, ÖNÜNDEN KOŞMAMIZ LAZIM”

“Atatürk bu ülkedeki herkesin ortak değeridir. Mesele şudur aslında çocuklarımıza çağdaş bir eğitim verecek miyiz, vermeyecek miyiz. Hedef uygarlıksa Atatürk’ün izinden değil önünden koşmamız lazım.”

“ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

“Erken seçime hazırız. Zaten çalışıyoruz. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok, biz hepsini çözeceğimizi iddia ediyoruz.”

“2019’DA BU ÜLKEYE HUZURU, BARIŞI VE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ”

“Kuralımız, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmasıdır. Cumhurbaşkanı şu anda 80 milyonu değil, kendi partisini temsil ediyor. Cumhurbaşkanı adayı belirlerken 2. turda herkesin oy vereceği adayı bulmamız lazım. 2019’da bu ülkeye huzuru, barışı, demokrasiyi getireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.