İran'dan şok eden 'balistik füze' açıklaması!

İran'dan şok eden 'balistik füze' açıklaması!
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, füze kapasitelerini hiç kimseden izin almadan geliştireceklerini açıkladı. Bu arada İran 2 bin kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.

ABD Kongresi'nden İran için peş peşe gelen yaptırım kararları ve ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşma ile ilgili açıklamalarından sonra bir açıklama da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den geldi. Tahran'da askeri bir geçit töreninde konuşan Ruhani, İran'ın füze kapasitesini güçlendireceğini ve bunun için hiçbir ülkeden izin almayacağını belirtti.

Ruhani, "Caydırıcı askeri gücümüzü arttıracağız. Füze kapasitemizi güçlendireceğiz. Ülkemizi savunmak için kimseden izin almayacağız" ifadelerini kullandı.

İRAN YENİ FÜZESİNİ TANITTI

Bir yandan ABD'nin nükleer anlaşma karşıtı sözlerine cevap veren İran, diğer yandan da 2 bin kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.

İran'ın Tasnim haber ajansı, farklı savaş başlıklarına uyumlu olduğu açıklanan yeni füzenin 2 bin kilometre menzilli olduğunu duyurdu. Ajans haberi, Devrim Muhafızları'nın hava biriminin başındaki Amirali Hacızade'nin askeri bir törende yaptığı konuşmaya dayandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum