Rusya'dan 'ABD ve Kuzey Kore'ye net mesaj!

Rusya'dan 'ABD ve Kuzey Kore'ye net mesaj!
Kremlin Sözcüsü Peskov 'ABD ve Kuzey Kore'nin sert ve tehditkar açıklamaları nedeniyle gerilimin tırmanmasından rahatsızız' dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusyayönetiminin Kore yarımadasındaki gerilimin ABDve Kuzey Kore'nin sert ve tehditkar açıklamaları nedeniyle tırmanmasından büyük bir rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Basın toplantısında ABD ve Kuzey Kore'nin karşılıklı açıklamalarına dikkat çeken Peskov, "Moskova, tarafların birbirlerine yönelik sert ve tehditkar açıklamaları nedeniyle Kore yarımadasında gerilimin tırmanmasından rahatsız" dedi.

"MOSKOVA, TARAFLARI İTİDALE DAVET EDİYOR"

Peskov, Moskova yönetiminin ilgili tüm tarafları itidale ve gerilimi daha fazla tırmandırmaktan uzak durmaya davet ettiğini de aktardı.

ABD'DEKİ SEÇİMLERE MÜDAHALE İDDİALARINDAKİ FACEBOOK DETAYI

Kremlin sözcüsü ayrıca, ABD başkanlık seçimini etkilemek amacıyla Facebook'ta hiçbir zaman reklam yayınlamadıklarını söyledi. Peskov basın toplantısında, "Facebook'a nasıl ilan yerleştirileceğini bilmiyoruz, bunu hiç yapmadık ve Rus yönetiminin bu konuyla hiçbir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK'UN KURUCUSU NE DEMİŞTİ?

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yıl gerçekleşen ABD başkanlık seçimleri öncesi ve sonrasında Rusya merkezli operatörler tarafından Facebook'a verilen ve sayıları 3 bine yaklaşan siyasi reklamları ABD Kongresi müfettişleriyle paylaşmayı planladığını açıklamıştı.

Zuckerberg, hükümetleri dünyanın en büyük sosyal ağını başka ülkelerin seçimlerine müdahale etmek için kullanmasını engellemek amacıyla dokuz adımlık bir plan hazırladıklarını belirtmiş, Adımlar ışığında Facebook, site üzerindeki siyasi reklamları saydamlaştıracağını belirtirken, böylece insanların herhangi bir seçimle bağlantılı olarak hangi reklamların dolaşımda olduğunu görebilmelerinin amaçlandığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.