Komiser yardımcısı her şeyi itiraf etti! 'Kolay olmuyor'

Komiser yardımcısı her şeyi itiraf etti! 'Kolay olmuyor'
FETÖ/PDY'nin Kırklareli Emniyeti yapılanmasına yönelik davada, şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memuru 41'i tutuklu, 2'si firari 47 eski emniyet personelinin yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu sanık komiser yardımcısı İbrahim Aymak, bir süre örgütle bağlantısının olduğunu, örgüte para verdiğini ve örgütün gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığını itiraf etti.

Kırklareli'de FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik  soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü"  yöneticiliği ile örgütün haberleşme programı "Bylock"u kullandığı gerekçesiyle  haklarında dava açılan, aralarında şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve  polis memurlarının da bulunduğu 47 eski emniyet personelinin yargılanmasına  dördüncü gününde devam ediliyor. 
 
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde  oluşturulan salonda yapılan duruşmada, 41'i tutuklu sanık ve bazı tutuksuz  sanıklar hazır bulundu.
 
Polis ekipleri, duruşma dolayısıyla salon çevresinde geniş güvenlik  önlemi aldı.
 
Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında  üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.
 
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan eski komiser yardımcısı  İbrahim Aymak, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak amacıyla örgüte ilişkin  bilgiler vereceğini söyledi.
 
Bugüne kadar örgüte ait bilgileri mahkeme heyeti ile paylaşamadığı  için pişman olduğunu belirten Aymak, örgüte 2005 yılında Ordu'da polis memuru  olduğu dönemde katıldığını anlattı.
 
Kur'an-ı Kerim öğrenmek amacıyla örgüte dahil olduğunu aktaran Aymak,  Kur'an öğrenmek için gittiği kursların bir süre sonra "Gülen sohbetlerine"  dönüştüğünü ifade etti.
 
Toplantılarda örgüte bağlı olan öğretmen ve polislerle tanıştığını, bu  kişilerle zaman zaman sohbetler düzenlediklerini bildiren Aymak, ''2008 yılına  kadar Ordu'da toplantılara katıldım. Bu sohbet ve toplantılarda bizden sorumlu  kişiler ile önce Kur'an-ı Kerim okurduk sonrasında ise Gülen'in kitaplarıyla  internet aracılığıyla videolarını izlerdik. 2008 yılında ise komiser yardımcılığı  sınavında başarılı olarak Lüleburgaz i?lçesi?ne atandım. Lüleburgaz'da da  tanıştığım bir komiser ile sohbetler yaptık.'' diye konuştu.
 
2009 yılında tutuklu sanıklardan Yusuf Alkan'ın kendisine "Çok fazla  görüşemeyeceğiz" dediğini ifade eden Aymak, örgüt tarafından yaşam hayatına  müdahale edildiği için uzaklaşmaya başladığını savundu.
 
Örgüt üyeleri ile özel hayatına karıştıkları gerekçesi ile zaman zaman  tartışmalar yaşadığını dile getiren Aymak, 2009 yılından sonra da namazlarını  aksatmaya başladığını söyledi. 
 
''Örgütten kopmak kolay olmuyor''
 
Örgütten kopmanın kolay olmadığını belirten Aymak, ''Ben gelmeyeceğim  bıraktım dediğinizde, üzerinize daha fazla geliyorlar'' dedi.
 
Örgüte bağlı olan kişilerin ikna kabiliyetlerinin çok yüksek olduğunu  vurgulayan Aymak, şöyle devam etti:
 
''Yusuf Alkan ile zaman zaman sohbetlere katılırdık. Kimden emir  aldığını bilmiyorum. Bazen İstanbul ve Tekirdağ'a giderek görüşmeler yaptığını  biliyorum. Cemaatte çok soru soran ya da yapılan işleri çok sorgulayanlar kişiler  pek fazla sevilmezler. Bu yüzden ben sorumlu kişiler ile yıldızlarımız hiç  barışık olmazdı. Zorlama ile ibadet olduğu için içimden yapmak gelmezdi.''
 
Bylock kullandığını itiraf etti
 
Aymak, 2014 yılından sonra tutuklu sanık Selami Menek'in telefonuna  örgütün haberleşme sistemi olan ByLock'u yüklediğini öne sürdü.
 
Programın nasıl kullanıldığını Menek'ten öğrendiğini ileri süren  Aymak, şöyle devam etti.
 
''Menek ile birbirimize deneme mesajı gönderdik. Bu program sayesinde  zaman zaman dini içerikli mesajlar göndereceğini, risalelerden önemli konuları  not şeklinde göndereceğini ve bunlardan benim de istifade etmem açısından iyi  olacağını söyledi. Kendisi sistemde Zeki, benim kullanıcı adım ise yanılmıyorsam  İbo idi. Şifremi ise hatırlamıyorum. Bu program ile fazla oynamamam gerektiği  söylerdi. Birkaç gün sonra Zeki'den mesaj gelmeye başladı. Gelen mesajlar dini  içerikli ayet, hadis tarzı mesajlardı. Bu program bende tahminen 10 gün kadar  kaldı. Bu yapıya itaat etsem, kalpten bağlı olsam, bunları anlatıyor olmazdım.  Örgütün çözülmesi ve çökertilmesi için bildiklerim, gördüklerim ve yaşadıklarımı  anlattım. Keşke imkan ve ortam olsaydı bu bildiklerimi daha önce anlatsaydım. Bu  örgüt bugüne kadar bizim dini duygularımızı istismar etti, bundan dolayı çok  pişmanım.''
 
Aymak, katıldığı sohbetlerde ise kendisinden bağış ve kurban kesimi  için para istendiğini ancak kendisinin sadece toplantılara katıldığı evlerde  yardım amacıyla madeni paraları bıraktığını dile getirdi.
 
Aymak'ın ifadesinin ardından Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vahdet  Yeltepe, Aymak'ın ismini verdiği bazı sanıkların tariflere uymadığını söyledi.  Aymak'ın ifadelerini çelişkili gören Yeltepe, sanığa sorular yöneltti.
 
Tutuklu sanıklardan Yener Badanka, söz alarak, duruşma arasında  Aymak'ın kendisine ''Psikolojim bozuk, ben etkin pişmanlıktan yararlanacağım.  İndirim alırız belki.'' dediğini iddia etti.
 
Sanık avukatı ise müvekkilinin kendisini ifade etmekte zorlandığını,  savunmalarını yazılı olarak mahkeme heyetine sunacaklarını belirtti.
 
Duruşmaya bir süre ara verildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.