Orhan Gencebay'dan çok konuşulacak sözler

Orhan Gencebay'dan çok konuşulacak sözler
Usta sanatçı Orhan Gencebay son dönemde yaşanan Suriye ve Irak referandum kriziyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Gencebay ayrıca Batı ülkelerinin Türkiye üzerinde oluşturmak istediği oyunlara isyan etti!

Müziğin efsane ismi Orhan Gencebay, dünya gündemine dair konuştu: Batı ülkemizi mezhepsel, dinsel ve ırksal açıdan bölmeye çalışıyor ama biz kardeşiz dedi!

Türkiye son yıllarda belli odaklar tarafından uluslararası arenada yıpratılmaya çalışılıyor. Siz bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye, çok büyük ve güçlü bir ülkedir. Şanlı tarihimiz de bunu gösteriyor. Tüm zorluklara rağmen binlerce yıllardan beri varlığını sürdürmüş Anadolu, büyük bir tecrübe alanıdır. Türkler 14 bin yıldır bu topraklarda yaşıyor. Yönetimler değişse de halkımız aynı halktır. Bu yüzden köklerine bağlı, sağduyu ve sabırla hareket eden bir halkız. Hem yeraltı kaynaklarından hem de stratejik konumundan dolayı Türkiye'ye yönelik birçok oyun oynanıyor şu anda ama halkımız derin tecrübesiyle bunu görüyor.

'BİZİ KİMSE BÖLEMEYECEK'

Bizi içten ve dıştan yıkmak için birçok şey denediler. Sadece bugün değil, 100 senedir saldırıyorlar. Atatürk'ümüz başta olmak üzere diğer atalarımızın sayesinde Sevr gibi bir proje senaryo olarak kaldı. Asla başarılı olamazlar. 15 Temmuz'da da bunu canlı yaşadık. Halkımız bu oyunlara gelmez. Birlik içinde onların oyunlarını bozduk. Batı ülkemizi mezhepsel, dinsel ve ırksal açıdan bölmeye çalışıyor ama biz kardeşiz. Biz de din, dil, ırk farklılıkları vardır ama ayrılığı yoktur. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi hepimiz biriz, kardeşiz. Bu kardeşliğimizi bozmadan birlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bizi kimse bölemez.

IRAK VE SURİYE BÖLÜNMEMELİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandum kararı son günlerin en çok tartışılan konulardan biri...

Irak ve Suriye toprak bütünlüğünü korumalıdır. Hem Suriye hem Irak kesinlikle bölünmemeli. İki ülkenin parçalanmaması bölgenin güvenliği içinde çok önemli. Bazı güçler ise bu iki ülkeyi bölmeye çalışıyor.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.