Edirne'de oğlunu okutmak isteyen anne benzincide çalışıyor

Edirne'de oğlunu okutmak isteyen anne benzincide çalışıyor
Edirne'deki bir akaryakıt istasyonunda 10 yıldır pompacılık yapan Hatice Derin, oğlunu okutabilmek için işine dört elle sarılıyor.

"BÜTÜN KADINLAR EVİNE EKMEK GÖTÜREBİLİR"

Derin, bu işin genelde erkek işi olarak nitelendirildiğini ancak kendisinin böyle düşünmediğini söyledi.

Akaryakıt istasyonunda çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Derin, "Benim de her anne gibi amacım, oğlumun güzel bir eğitim almasını sağlamak. Anne olarak bunu görev biliyorum. Bütün kadınlar ayaklarının üzerine basarak evine ekmek götürebilir." diye konuştu.

"BENİ GÖRÜNCE ŞAŞIRIYORLARDI"

Derin, istasyona alışmasında iş arkadaşlarının payının büyük olduğunu vurgulayarak, "Mesaim sabah 08.00'de başlıyor, 16.00'da vardiyam bitiyor. Vardiyam süresince müşterilerimize ve iş arkadaşlarımıza güler yüzle yaklaşıyoruz. Bazen ters müşteriler olsa bile sabırlı şekilde anlayışla yaklaşıyoruz. İstasyonda çalışmaya ilk başladığım zamanlar beni görünce şaşıran çok insan oldu. 'Ne işin var burada', 'Git evde çorap ör, çocuk büyüt' şeklinde cümleler duydum. Bana bunu soranlara 'Sizin çocuğunuz var mı' diye sordum. Çalışmak istedikten sonra kadını erkeği yok bu işin. İş yaparken erkek ya da kadın şeklinde ayırmamak gerekir."

"ALIN TERİYLE KAZANMAK EN BÜYÜK ONUR"

Eşinden ayrıldıktan sonra günlük temizlik işlerinde de çalıştığını anlatan Derin, alın teriyle kazanmanın en büyük gurur olduğunu belirtti.

Derin, boşanma sürecinde kalıcı iş aradığını ifade ederek, "Bir gün evde televizyon izliyordum. Akaryakıt istasyonuna bayan eleman alınacağına dair alt yazı geçti. Dikkatimi çekti, merak ettim. Benim de orada yapabileceğim bir iş olduğunu düşünerek başvurdum. Müdürüm, baba gibi sevdiğimiz Ersin bey, Allah razı olsun işe aldı, daha sonra bir üst müdürle görüştürdü, onay verdiklerini söylediler. Tam ihtiyacım olduğu anda karşıma böyle bir fırsat çıktı. Bayan pompacı olarak çalışacağım söylenince çok şaşırdım, şok oldum. Bir taraftan heyecan vardı. Bu benim oğlumun kısmetiydi. Çalışmaya başladıktan sonra çeşitli eğitimlere katıldım. O günden bu yana işimi severek yapıyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.