Amerika karıştı! Trump'a dev tepki!

Amerika karıştı! Trump'a dev tepki!
NBA şampiyonu Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki atışmaya bir başka basketbol yıldızı LeBron James de katıldı.

Konuyu ateşleyen Curry'nin Golden State'in medya gününde yaptığı açıklama oldu. Curry, NBA şampiyonlarının geleneksel olarak gerçekleştirdiği Beyaz Saray ziyaretine katılıp katılmayacağı yönündeki soruya "Gitmeyeceğim. Umarım bu tavrım bu ülkede neleri tolere edebildiğimiz, neleri onayladığımız ve neleri görmemezlikten geldiğimiz noktasında bazı değişimlere esin kaynağı olur. Bu sadece gitmeme tavrı değil. Bir mesajın devinim oluşturması için eninde sonunda yapmanız gerekenler vardır" yanıtını vermişti.

TRUMP DAVETİ GERİ ÇEKTİ

ABD Başkanı Donald Trump bu sözlere twitter'dan yanıt verdi: "Beyaz Saray ziyareti şampiyonluk yaşamış bir takım için büyük bir onur olarak addedilir. Stephen Curry'nin bu konuda tereddütleri var. Bu nedenle davetiye geri çekildi."

LEBRON'DAN TRUMP'A SERT SÖZLER

Trump'ın bu mesajı sonrası Curry'nin basketboldaki en büyük rakiplerinden LeBron James de tartışmaya dahil oldu. James, twitter'dan şu mesajı paylaştı: "Seni serseri... Stephen Curry gelmeyeceğini zaten söyledi. Davet etmemene gerek yok. Beyaz Saray'a gitmek bir onurdu, sen ortaya çıkana kadar."

Trump, bu polemikten bir gün önce de, Amrekin Futbolu Ligi NFL'de bazı oyuncuların ülkede polislerin siyahilere davranışlarını ve sosyal adaletsizliği protesto için ulusal marş sırasında oturmalarına veya diz çökmelerine tepki göstermiş ve takım sahiplerinden bu oyuncuları kovmalarını istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.