Ruslar, ABD'nin DAEŞ-YPG oyununu ifşa etti!

Ruslar, ABD'nin DAEŞ-YPG oyununu ifşa etti!
Rusya Savunma Bakanlığı, DAEŞ militanlarının Deyrizor’un kuzeyinde konuşlandığı bölgelerin havadan çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, DAEŞ militanlarının Deyrizor’un kuzeyinde konuşlandığı bölgelerin havadan çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflarda ABD özel birliklerinin kullandığı Hummer marka zırhlı araçları net bir şekilde görülüyor.

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre Rusya Savunma Bakanlığı, Facebook sayfasından, DAEŞ militanlarının Deyrizor’un kuzeyinde konuşlandığı bölgelerin havadan çekilen fotoğraflarını paylaştı. Paylaşımda, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG'nin omurgasını oluşturduğu ve ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri (DSG) birliklerinin Fırat nehrinin sol kıyısı üzerinden DAEŞ mevzilerinden herhangi bir engelle karşılaşmadan Deyrizor’a doğru ilerlediği aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasında, "8-12 Eylül 2017 döneminde havadan çekilen fotoğraflarla DAEŞ birliklerinin mevzilendiği bölgelerde ABD özel kuvvetlerinin kullandığı çok sayıda Hummer zırhlı araçları tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca fotoğraflarda ABD özel kuvvetlerinin daha önce DAEŞ militanlarının bulunduğu bölgelere konuşlandığının net olarak görüldüğü, bu mevzilerin etraflarında çatışmaların veya koalisyonun hava saldırısının yapıldığına dair herhangi bir ize rastlanmadığı kaydedildi: "ABD kuvvetlerinin dayanak noktalarının DAEŞ’in şu anda mevzilendiği bölgelerde bulunuyor olmasına rağmen söz konusu noktaların korunduğuna dair herhangi bir emare yok. Bu durum, orada bulunan tüm ABD askerlerinin teröristlerin kontrolündeki bölgelerde kendilerini tamamen güvende hissettiklerini gösteriyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.