Başbakan'dan Topbaş açıklaması: yerine kim gelecek?

Başbakan'dan Topbaş açıklaması: yerine kim gelecek?
Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın istifasına ilişkin kopnuştu ve "Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen " dedi.

Katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, İBB eski başkanı Kadir Topbaş'ın istifasına ilişkin konuştu. Başbakan, 'Kadir Topbaş istifa mı etti, yoksa istifa mı ettirildi mi?' sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Toplantıdaydım, istifa ettiği bilgisi geldi ama orada 'istifa ettirildim' diye bir şey mi dedi? Demediyse tartışılacak bir şey yok, istifa zaten tek taraflı bir iradedir. İstifa ettikten sonra da önce de görüştük. İstifa edeceği konusunda bana bilgi verdi sadece. "

YERİNE KİM GELECEK?

Bu hafta belediye meclisi seçimi yapılacağını vurgulayan Başbakan "Yerine, bir arkadaş, ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. Bununla ilgili Pazar günü genel başkanımız, belediye başkanlarıyla geniş katılımlı bir değerlendirme yaptı. Ve bu hafta sonunda da doluyor süre. Perşembe günü 28 Eylül’de İstanbul büyükşehir belediye meclisi toplanacak ve seçim yapacak. Bir arkadaşımız görevi oldurmuş olacağız." dedi.

YİNE GÜLDÜRDÜ: BİZİM DE BURADA İYİ KÖTÜ BİR İŞİMİZ VAR

Başbakan Yıldırım, İBB Başkanlığı için kendi adının da geçtiği iddiaları içinse "Şimdi koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Bizi nereye koyacaksın? Dolu koltuk yani. Bizim de burada iyi kötü işimiz var." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.