Türkiye'den Almanya seçimlerine ilk yorum!

Türkiye'den Almanya seçimlerine ilk yorum!
Canlı yayında basın kuruluşlarının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'daki seçimler hakkında yorumda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım dün yapılan Alman seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, "Merkel'e yazılı tebrik mesajı gönderdim. Her ne kadar birinci parti oldu ama tek başına iktidar olamadı. Onların seçime göre değişen bir sistemler var. Tek başına iktidar olamadı, oy da kaybetti ama birinci parti. Büyük koalisyon olmayacak. Burada geriye Jamaica koalisyonu kalıyor. Ona da Jamaica'nın bayrağına benzediği için o koalisyonu planlıyorlar. Liberaller, Yeşiller ve Hristiyan Birliği (SDU) var. Onun bir ortağı da var kendi içinde."

YILDIRIM: "BÜYÜK LAFLAR ETMENİN ZARAR OLDUĞUNU GÖRDÜ"

Almanya'nın seçim döneminde Türkiye ve Erdoğan düşmanlığına değinen Başbakan Yıldırım, Angela Merkel'in büyük laflar ettiğini ancak bundan en büyük zararı yine kendisinin gördüğünü ifade etti. Yıldırım, "Biz bu kadar işin gücün içinde onların koalisyonuna yardımcı olamayız. Seçim havası bitti, geçim havası başladı. Artık normale dönelim, işimize bakalım. Sayın Merkel büyük büyük laflar etmenin zarar olduğunu gördü. Irkçılar kazandı. Almanya bu konuda biraz daha gelecekle ilgili tedbir alması lazım. FETÖ'cülere müsahamayı bırakacak. PKK sempatizanlarına alan açmaktan vazgeçecek. Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için buna ihtiyaç var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.