PKK'lı Teröristler Kandil'den Kerkük'e geldi

PKK'lı Teröristler Kandil'den Kerkük'e geldi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesud Barzani’nin düzenlediği referandumun yükselttiği tansiyon bölgede şaşırtıcı gelişmelere yol açıyor.

Önceki gün bölgedeki PKK yerel konseyinin aldığı kararla silahlı 500 PKK’lı teröristin Barzani peşmergelerine destek için Kerkük’e gönderildiği iddia edildi. Dün Kandil’den Kerkük’e gelen teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı.

PEŞMERGE İLE PKK KOL KOLA

Referandum günü ve sonrasında ‘güvenliği’ sağlamak için geldikleri iddia edilen PKK’lı teröristler, Kerkük’te Barzani’nin peşmerge gücüne destek için bölgeye geldi. Kandil’den Kerkük’e gelen PKK’lı teröristler bölgedeki peşmerge komutanı tarafından törenle karşılandı. Törende Kandil’den gelen teröristlerin eli peşmergeler tarafından tek tek sıkıldı. Kerkük şehir merkezinin bir çok noktasında üzerinde terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunan flamalar ve PKK bayrakları asıldı. Şehirdeki diğer etnik unsurların temsilcileri PKK bayrakları ve silahlı teröristlerin kanlı çatışmalara neden olabileceği belirtiyor.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum