Bir gecede yerle bir ettiler! En az 21 ölü

Bir gecede yerle bir ettiler! En az 21 ölü
Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki "çatışmasızlık bölgesi" İdlib kentiyle, Hama ve Lazkiye kırsalına gece boyunca süren saldırılarda en az 21 sivil hayatını kaybetti

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki "çatışmasızlık bölgesi" İdlib kentiyle Hama ve Lazkiye'nin kırsalına dün gece düzenlenen hava saldırılarında en az 18 sivil hayatını kaybetti, 30 sivil yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İdlib'in güneyindeki Cisr eş Suğur bölgesi, Maret Numan, Han Şeyhun, ve Serakib ilçeleri, Temania, Dana beldeleri ile Kefer Secne, Maar Şurin, Latamina, Habit, Sarmin köyleri hava saldırılarının hedefi oldu.

60'tan fazla saldırıda en az 15 sivil öldü, 30 sivil yaralandı. Böylece son bir haftada İdlib'de ölen sivillerin sayısı 61'e çıktı.

HAMA VE LAZKİYE KIRSALINA DA SALDIRI

Öte yandan Hama'nın kuzeyindeki, Kefer Zita,Kefer Ruma, Kale Madik ve Morek beldelerine hava saldırıları devam ediyor. Sabah saatlerine kadar süren saldırılarda Hama kırsalında en az 3 sivil hayatını kaybetti.

Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad'da yer alan Kibbani, Tüffahiye, Tirdin köyleri ile İdlib'in Hatay sınırındaki Bedeme ve Obin köyleri hava ve topçu saldırılarının hedefi oldu. Bölgeye yönelik hava destekli yoğun saldırılar devam ederken, saldırılarda Bedeme köyünde 4 sivilin yaralandığı bildirildi.

Saldırıyı düzenleyen savaş uçaklarının aidiyeti henüz belirlenemedi.

ABD TEPKİLİ

ABD Dışişleri Bakanlığından cuma günü yapılan yazılı açıklamada, İdlib'e gerçekleştirilen hava saldırılarında sivillerin hedef alınmasından kaygı duyulduğu bildirilmişti.

ESED VE RUSLARIN SALDIRI BİÇİMİNE BENZİYOR

Saldırılarda, sağlık görevlilerinin ve sivil savunma çalışanlarının hedef alındığı vurgulanan açıklamada, bu saldırıların, Esed rejimi ve müttefiki olan Rusya'nın saldırı biçimine uyduğu ifade edilmişti.

İDLİB ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİNE DAHİL EDİLMİŞTİ

Saldırı altındaki 3 bölge, 14-15 Eylül'deki Astana 6 Toplantısı'nda, Türkiye, Rusya ve İran tarafından İdlib çatışmasızlık bölgesi içine dahil edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.