Akar: Rüzgarınız sakin, pruvanız neta olsun

Akar: Rüzgarınız sakin, pruvanız neta olsun
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Preveze Zaferi ve Deniz Günüyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Deniz Kuvvetlerimizin fedakar mensuplarının, Preveze’de zafere ulaşan kahraman komutan ve leventlerden miras aldıkları inanç ve ruhla, yerli tasarım ve milli kaynaklarımızla üretilmiş, en modern deniz harp silah ve vasıtalarını; ateş gücü ve vuruş yetenekleri ile birleştirerek, atalarımızdan aldıkları şerefli sancağı, daha da yükseklere taşıyacaklarına olan inancım tamdır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Akar’ın, yayımladığı mesaj şöyle:

“Bugün, denizcilik tarihimizin en görkemli zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi’nin 479’uncu yıl dönümünü ve mavi vatanımız olan engin denizlerimizin yılmaz bekçileri kahraman bahriyelilerimizin Deniz Kuvvetleri Gününü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük Amiral Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk donanması, birleşik ve büyük bir Avrupa donanması karşısında, 27 Eylül 1538 tarihinde; dünya denizcilik tarihine altın harflerle yazılan parlak bir zafer kazanarak Akdeniz’i bir Türk gölü haline getirmiştir. Akdeniz’i çevresiyle birlikte, bölgesel ve küresel seyahat ve ticaret bakımından bir barış havzası haline getiren Preveze Deniz Zaferi, dünya ve bölge barışına asırlar sürecek çok önemli katkılar sağlamış; denizci yetiştirmedeki kabiliyetimiz, savaşçı ruhumuz ve yüksek cesaretimizin en somut işaretlerinden biri olarak Türk denizcilik tarihindeki müstesna yerini almıştır. Türk denizciliği, 936 yıllık şanlı tarihi boyunca bağrından çıkardığı Emir Çaka Bey, Barbaros Hayrettin Paşa, Kılıç Ali Paşa gibi büyük amiralleri ile Piri Reis, Ali Macar Reis gibi deniz haritacılığının evrensel öncüleri sayesinde, dünya denizcilik tarihine damgasını vurmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin asli unsurlarından olan Deniz Kuvvetlerimiz; Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de etkin ve caydırıcı bir güç olarak varlığını devam ettirirken, aynı zamanda ulusal ve uluslararası yükümlülükleri kapsamında Atlantik’ten Hint Okyanusu’na kadar uzanan denizlerde dost ve müttefikleri ile yakın iş birliği yapmaktadır. Denizlerdeki Türk alaka ve menfaatlerini, yurt içinde ve yurt dışında koruyan Deniz Kuvvetlerimiz; sahip olduğu nitelikli insan gücü, eğitim alanında yaptığı yatırımlar, ulusal savunma sanayine öncülük eden milli tasarım ve üretim faaliyetleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ‘Mükemmel ve Kadir Bir Donanmaya Sahip Olmak’ hedefine ulaşmak üzere, ‘Tam Yol İleri’ seyretmektedir.”

“ASLA ŞÜPHEM YOKTUR”

“Deniz Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının, milletçe alışık olduğumuz başarı ve zafer geleneğini; Preveze ruhu içinde sürdüreceklerinden ve asil Türk milletinin birlik, bütünlük, kardeşlik ve barış içerisinde yaşaması için üstlendikleri vazifeleri; üstün sorumluluk anlayışıyla yerine getireceklerinden asla şüphem yoktur” diyen Akar, “Deniz Kuvvetlerimizin fedakar mensuplarının, Preveze’de zafere ulaşan kahraman komutan ve leventlerden miras aldıkları inanç ve ruhla, yerli tasarım ve milli kaynaklarımızla üretilmiş, en modern deniz harp silah ve vasıtalarını; ateş gücü ve vuruş yetenekleri ile birleştirerek, atalarımızdan aldıkları şerefli sancağı, daha da yükseklere taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Bu tarihi günün yıl dönümü vesilesiyle, Preveze Zaferi’nin mimarı, Kaptanıderya Barbaros Hayrettin Paşa ve ebediyete intikal etmiş kahraman denizcilerimizi; başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere asil milletimizin ve ülkemizin bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal başta olmak üzere, Deniz Kuvvetlerimizin bugünkü seviyesine ulaşmasında emeği geçen fedakar mensuplarını ve onlara daima destek olan kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutlar, kendilerine başarı ve esenlikler dilerim. Kahraman Türk Leventleri, rüzgarınız sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.