PKK/PYD'den "savaş ya da öl" tehdidi

PKK/PYD'den "savaş ya da öl" tehdidi
Terör örgütü PKK/PYD, Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği yerlerde yaşayan Arap gençleri zorla safına katıyor, geri çekilenleri ise infaz ediyor.

Terör örgütü PKK/PYD, Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki Arap gençleri karşı zorla savaştırıyor. Cepheye gitmeyi reddeden gençleri ölümle tehdit eden PKK/PYD, savaştan çekilen gençleri ise tutukluyor ya da infaz ediyor.

Rakka'nın kuzeyindeki Resülayn beldesi kırsalından isminin açıklanmasını ve görüntü alınmasını istemeyen 25 yaşındaki bir görgü tanığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK/PYD'nin öncülük ettiği SDG saflarına zorla katıldığını söyledi.

Tanık, PKK/PYD'nin, saflarına zorla kattığı Arap gençleri, çatışmalarda ön saflara sürdüğünü anlattı.

15 GÜN EĞİTİM VERİP CEPHEYE GÖNDERİYORLAR

Örgütün gençleri cepheye gitmeme ya da çekilmeleri halinde öldürmekle tehdit ettiğini dile getiren tanık, şunları aktardı:

"15 günlük kısa bir eğitimden sonra Arap gençler cepheye gönderiliyor. Gençlerden birçoğu geri çekildikleri için PKK/PYD tarafından öldürülüyor."

500'DEN FAZLA GENÇ ALIKONULDU

Tanık, 500'den fazla gencin PKK/PYD'den kaçarak köylerine sığındığını ancak örgütün baskın yaparak gençleri yeniden alıkoyduğunu bildirdi.

GERİ ÇEKİLENLERİ ÖLDÜRDÜLER

Yaklaşık 2 hafta önce gerçekleşen bir olayı anlatan tanık, PKK/PYD'nin 20 genci Rakka'da Yeni Hastane adlı bölgeye gönderdiğini, çatışmalarda 10 gencin öldüğünü ifade etti. Sağ kalanların PKK/PYD'den destek istediğini ancak örgütün bunu reddettiğini belirten görgü tanığı, "(Arap gençler) Çekilme kararı aldıklarında PYD ateş açtı ve yarısını öldürdü. 5'ini de cezaevine attı." dedi.

KANDİL'DEN GELEN TERÖRİST...

PKK/PYD'nin Telabyad'dan zorla silah altına aldığı 22 yaşındaki bir diğer Arap genç, yaklaşık 1 ay önce örgütün 10 genci Kandil'den gelen bir teröristin liderliğinde Rakka'nın Sanayi Bölgesi'ne gönderdiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum