Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki

Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY'nin yaptığı sözde referanduma destek veren tek ülke olan İsrail'e tepki gösterdi. Erdoğan Barzani'ye seslenerek 'Dünya İsrail'den ibaret değildir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  düzenlenen  "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzay Irak'ta yapılan illegal referanduma tek destek veren ülke olan İsrail'e tepki gösterdi ve bundan sonra 'İsrail'le atılacak bir çok adımı atmayız' dedi. Erdoğan, Barzani'ye de seslenerek, 'Dünya İsrail'den ibaret değildir' dedi ve  şunları söyledi;

"Bir süredir yeni bir krizle daha karşı karşıyayız. Kuzey Irak bölgesel yönetimi, referandumu yapmakta ısrarcı davrandı. İsrail dışında girişimi destekleyen ülke ve uluslararası kuruluş da yok. Yeni çatışmaların habercisi olmaktan başka anlam taşımıyor.

DÜNYA İSRAİL'DEN İBARET DEĞİL

Yüzde 90-91 ile onaylanmış, bunun kıymeti harbiyesi var mı? Kim tanıyacak? Dünya İsrail'den ibaret değil. Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama hala sıkıntı içinde. Sen bir İsrail ile neyi elde edeceksin? 

İSRAİL'LE ATACAĞIMIZ ADIMLARI ATMAYIZ

Bunlara İsrail neyi, nereden, nasıl gönderecek? Bunu gözden geçirmedikçe atacağımız birçok adımı da bundan sonra İsrail ile de atamayız. Türkiye'yi oyun kurucu olarak görmeyenlerle bizim atacağımız adım yoktur. Türkiye bu bölgede oyun kurucudur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.