Modifiye terörü

Modifiye terörü
Modifiyeli trafik canavarları, gürültü kirliliğinin yanı sıra can ve mal kaybına da neden olmaya devam ediyor.

Bu araçlar için birçok yasal düzenleme yapıldı. Ancak takipsizlik ve denetimsizlik gürültü kirliliğinin önüne geçemedi. Gün geçtikçe artan modifiye terörüne ise kimin ‘dur’ diyeceği merak konusu oldu.

MODİFİYELİ TRAFİK CANAVARLARI

Modifiyeli araçlarını denemek için vatandaşın can ve mal güvenliğini hiçe sayan modifiyeli trafik canavarları trafiğe açık otoyollarda birbirleri ile ölümüne yarışıyor. Aşırı hız ve kontrolsüz kullanımları sebebi ile modifiyeli araç sürücüleri, birçok can kaybına neden oldu. Hem kendilerinin hem de diğer insanların canlarını tehlikeye atan bu trafik canavarları için halen elle tutulur bir denetim yapılmazken, yapılan düzenlemeler ise takipsizlik nedeniyle istismara neden oldu.

DÜZENLEMELER KÂĞIT ÜZERİNDE KALDI

Çevre Mühendisi Ayşegül Yalvaç, “Modifiyeli araç tutkunları güçlü arabaların motor seslerini taklit etmek için ‘abartı egzozlarla vatandaşın uykusunu zehir ediyor. Modifiyeli araç sürücüleri sürekli kendilerini gösterme çabası içinde hissediyor. Bunu lüzumsuz korna çalarak yapması, buna maruz kalan bireylerin en basta gergin hissetmesine neden olarak, zamanla bireyin ruhsal sağlığını etkilemektedir. Araçların sebep olduğu gürültüye yönelik yasal düzenlemeler var. Ancak problem, takipsizlik ve yaptırımların sadece kâğıt üzerinde var olmasından kaynaklanıyor” açıklamalarında bulundu.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDE İLK SIRADAYIZ

Gürültü kirliliğinde ilk sırada Türkiye’nin olduğunu söyleyen Çevre Mühendisi Ayşegül Yalvaç, “Gürültü hafızadan tutun, birçok hastalığı tetikliyor. Yaşamın doğal akışını bozan her şey kirletici, doğal akışa verdiği zarar ise kirliliktir. Günlük yaşamda kulağımız bazı sesleri duymaya alışkın olsa da, bu sesler rahatsız edici boyuta vardığı zaman gürültü kirliliği meydana geliyor demektir. Sükûnetin sağlanması gerek. Modifiyeli araçların çevreyi rahatsız etmesi, sürekli ve keyfi korna çalması gürültü kirliliğine sebep oluyor.” ifadelerini kullandı.

YÖNETMELİK VAR ÇÖZÜM YOK

Konuyla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Gazete’ye yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği (ÇGDY)’nin maddelerini belirten bakanlık, “Gürültüye hassas kullanımlar için gürültü kontrolü” başlıklı 26. Maddesi’nin birinci fıkrasının (c) bendinde, “Susturucu veya ses giderici diğer parçaları olmadan bir motorlu kara taşıtı çalıştırılamaz veya çalışmasına sebep olunmaz.” ibaresi yer alıyor. Aynı maddenin (ç) bendinde, “Bir motorlu araç üzerinde veya içinde; korna veya ses çıkaran başka bir cihazın zorunlu haller dışında gürültü rahatsızlığına neden olacak şekilde çalınması yasaktır.” ifadelerine yer veriliyor. Ayrıca yazılı açıklamalarda gerekli yetki devirlerinin ilgili makamlara yapıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.