Müslümanların İsrail'e yapamadığını Bolivya yaptı

Müslümanların İsrail'e yapamadığını Bolivya yaptı
İsrail’in Filistin’in Gazze Şeridi’nde yaptığı katliama başta İslam ülkeleri olmak üzere dünya sessiz kalırken, Latin Amerika’da küçük bir ülke olan Bolivya ile İsrail Büyükelçisini ülkesinden kovan Venezuela Devlet Başkanı Hugo

VENEZUELA İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİNİ KESTİ

Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela hükümetinin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini kestiği belirtildi. 

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de daha önce yine aynı nedenle ülkesindeki İsrail büyükelçisini sınır dışı etmişti.


MORİTANYA, TELAVİV'DEKİ BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

CHAVEZ, İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNİ KOVDU

EHUD OLMERT’İ SOYKIRIMDAN YARGILAMAK İSTİYOR


Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in İsrail Büyükelçisi’ni kovmasından sonra Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de, başta İsrail Başbakanı Ehud Olmert olmak üzere İsrailli liderleri soykırım suçundan yargılamak istediğini bildirdi.

BM’YE SERT ELEŞTİRİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni ‘Güvensiz Konsey’ olarak nitelendiren Morales, “insanlığa karşı yapılan bu saldırılara karşı Bolivya İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini durduracak” dedi.

ŞİMON PERES’İN ÖDÜLÜ GERİ ALINSIN

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e verilen Nobel Barış ödülünün geri alınmasını isteyen Morales, İsrail’in Filistinlilere karşı soykırım uyguladığını söyledi. Moreles geçtiğimiz Eylül ayında Amerikan Büyükelçisi’ni kovmuştu.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.