Perinçek ve ekibinden büyük ihanet!

Perinçek ve ekibinden büyük ihanet!
Aydınlık susurluk'u karartma görevini üstlendiPerinçek ve ekibi Fethullah Gülen okulları hakkında yalan istihbaratta bulundu.

Dün TRT 2'de Büyüteç programına konuk olan Tuncay Güney, Doğu Perinçek ve ekibinin Fethullah Gülen okulları hakkında Rus ve Çin istihbaratına yanlış bilgiler yolladıklarını iddia etti.

Susurluk'tan sonra Aydınlık'ın görevinin Susurluk'u karartmak olduğunu savunan Güney, o zamanlar bu konu üzerine Susurluk toplantısı dahi yapıldığını ileri sürdü. "Bende dinleyiciler arasındaydım. Daha sonra tokalaşmalar oldu ve Ferit İlsever'in odasına geçtiler. Yani Doğu Perinçek'in görevi Susurluk'un karartılması üzerinedir." diyen Güney, Perinçek hakkında da çarpıcı iddialarda bulundu.

Perinçek ve ekibinin Rus istihbarat birliklerine Ortaasya ve Çeçenistan'a Türkiye'deki MİT'in ve çeşitli kurumların silah verdiği şeklinde yalan istihbarat raporları gönderdiğini söyledi. Bu yüzden Türkiye ile Rusya arasında krizler yaşandığını ifade etti. Perinçek ve ekibinin aynı şekilde Rus istihbaratına Türkiye Cumhuriyeti Fethullah Gülen okullarında uyuşturucu ticareti yapılıyor raporunu gönderdiğini iddia etti. Hatta Perinçek ve ekibinin Azerbaycan darbesinde Fethullah Gülen okullarında silah deposu olduğu şeklinde yalan istihbaratları Rusya'ya verdiğini ileri sürdü.

Güney, "Oysa Türkiye'de Azerbaycan da araştırdı silah bulunmadı. Çeçenlere de bu okullardan lojistik, silah, para yardımında bulunuyorlar diye Rus ve Çin istihbaratına yanlış bilgi verdiler. Onların Çin istihbaratına verdikleri yanlış istihbarattan dolayı Doğu Türkistan'da kaç insan işkence gördü. Ve bu bilgilerin hepsi yanlış çıktı. Ticari ilişkilerde bu yüzden tökezledi" İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.