Takside votka içirip tecavüz etti

Takside votka içirip tecavüz etti
Ankara’da taksi şoförü 23 Şubat 2016 akşamı, bir kadın yolcuyu evine bırakmak üzere taksisine aldı sonra da alkol içirip tecavüz etti!

Etimesgut civarında durup büfeden votka alan şoför, yolcuya da ikram etti. İçtiği votkanın etkisiyle kendinden geçen yolcuyla cinsel ilişkiye giren şoför hakkında dava açıldı. Şoför mahkemede cinsel birleşmenin mağdurenin rızasıyla gerçekleştiğini öne sürdü. Mağdure ise cinsel birleşmenin rızasına dayalı olmadığını, kendine geldiğinde üzerinde yatan sanığı vurarak uzaklaştırmaya çalıştığını, sonra araçtan inerek telefonla bir arkadaşından yardım istediğini söyledi.

18 YIL HAPİS CEZASI

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre; Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, mağdurenin sanığın ikram ettiği içkiyi içmesinin, cinsel ilişki isteği anlamına gelmediği belirtildi. Sanığın, mağdureden cinsel yönden istifade etme amacıyla hareket ettiği kaydedildi. Kararda, sanığın, sarhoş olduğu için kendini savunamayacak durumdaki mağdureyle cinsel ilişkiye girdiği ifade edildi. Mahkeme sanığa cinsel saldırı suçundan 18 yıl hapis cezası verdi ve cezanın ertelenmemesine hükmetti.

RIZASI DIŞINDA...

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, ceza artırımı yönünden kararın bozulmasına hükmederken, rıza dışında cinsel saldırıdan kurulan hükmü uygun buldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise sanığın suçu cebir ve tehditle işlediğine dair delil bulunmaması nedeniyle beraat verilmesi için karara itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YCGK) itirazı reddetti. Taksicinin, mağdureyle rızası dışında ilişkiye girdiği yönündeki mahkeme kararı YGCK tarafından da uygun bulundu. Sadece ceza artırımı yönünden bozulan karar uyarınca dava yerel mahkemede yeniden görülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.