Ersöz Ankara'da yakalandı

Ersöz Ankara'da yakalandı
Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz Ankara'da yakalandı.

İŞTE TUĞGENERAL ERSÖZ'ÜN YAKALANMA ANI-TIKLA

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ergenekon soruşturması kapsamında kilit isimlerden biri olarak aranıyordu. Ersöz'ün Moskova'ya kaçtığı belirtiliyordu. Kendisinden bugüne kadar haber alınamıyordu.

Alıanan bilgilere göre Levent Ersöz, tedavi için geldiği Ankara Balgat'ta bulunan Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalandı. Ersöz'ün hastanede yapılan kimlik kontrolü sırasında hastane yetkilileri tarafından teşhis edildiği ve polise bilgi verildiği belirtiliyor. 

Ersöz'ün, hastaneye sahte bir isimle, Mehmet O. Gülcü ismi ile kayıt yaptırdığı ve tedavisini sürdürdüğü de ortaya çıktı. 

Ersöz, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Buradan da İstanbul'a gönderilecek. 

ERSÖZ'Ü PROSTATI ELE VERDİ

Sıcak gelişmenin ilk startı dün verildi. Ersöz prostat sorunu yaşıyordu. İlk olarak dün iki arkadaşı ile birlikte geldiler. Doktorlar prostat teşhisi koydu. Gelmeden önce Terörle Mücadele ekipleri önceden bu bilgiyi aldılar ve Ersöz hastaneye gelir gelmez gözaltına alındı.

ÜZERİNDEN KİMLİKLER ÇIKTI
Ersöz'ün üzerinden çok sayıda kimlik çıktığı da bildirildi. 

YANINDA BİR DE SUBAY VARDI
Ersöz'ün yanında Kırşehir Alay Komutanlığı'ndan S.G rumuzlu bur subay da vardı. 

DOKTOR KILIĞINA GİREN POLİS YAKALADI 
Ankara'da hastanede gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü, doktor kılığına giren polislerin yakaladığı öğrenildi. 

Üç gündür çok sıkı bir şekilde takip edilen Ersöz'ün Kırşehir Jandarması'nda görevli Astsubay S.G tarafından Zonguldak'tan yurda sokulduğu öne sürüldü. Yurda giriş yapan Ersöz'ün Ergenekon davasında tutuksuz yargılanabilmek için sağlık raporu almaya çalıştığı, ilk önce Ümitköy'de bir kliniğe gittiği, buradaki tedavisinin ardından sahte kimlikle Balgat'ta Özel Yüzüncüyıl Hastanesi'ne gelerek prostat için gün aldığı belirtildi. 

Üç gündür Ersöz'ü takip eden polis, doktor kılığına girerek tedavi sırasında parmak izini alıp kimlik tespitinde bulundu. Mehmet O. Gülcü sahte kimlikli kişinin Ersöz olduğunun kesinleşmesi üzerine polis uzun süredir aranan Ergenekon sanığını hastanede prostat ameliyatı öncesi gözaltına aldı. 

Hastane Başhekimi Op. Dr. Talat Aydın, Levent Ersöz'ün gözaltına alınmasını şöyle anlattı: "Ersöz, Ümitköy'deki A Kliniği'nden buraya geldi. Polisler sivil olarak hastaneye geldiler. Daha sonra gözaltı yaptılar. Ersöz'ün yanında iki kişi daha vardı. Üzerinden çok sayıda çeşitli kurumlarda kimlik çıktı. Mehmet Orhan Gülcü adıyla kayıt yaptırmış. Polis gözaltı yapıldıktan 40 dakika sonra hastaneden götürüldü."

ERSÖZ'ÜN BAŞKENT'E GELİŞİ VE YAKALANMASI İLE İLGİLİ GELİŞMELER ŞÖYLE

- Levent Ersöz hakkında 1 Temmuz 2008 tarihinde yakalama kararı verildi.

- Ersöz'ün yakalama kararından birkaç gün önce Rusya'ya firar etiği ortaya çıktı

- Polis 15 gün önce Ersöz'ün kaçak yollardan yurda giriş yaptığı tespit etti.

- Ersöz'ün Rus uyruklu sevgilisinin evine operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele ekiplerinin, Ümitköy'de bir eve baskın düzenledikleri, ancak Ersöz'ün baskından yarım saat önce villadan ayrıldığı belirtiliyordu. Ersöz, bu operasyondan da kurtulmayı başardı.

- Bu sabah saatlerinde Ersöz'ün sahte sağlık raporu almak için özel bir hastaneye gideceği bilgisine ulaşıldı.

- Ersöz sabah saat 07:30 sıralarında hastaneye geldi.

- Polis ekipleri, Mehmet Orhan Gülcü sahte kimliğiyle Ankara'da Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'ne rapor almak için gelen Ersöz'ü gözaltına aldı.

- Ersöz'ün üzerinden çok sayıda sahte kimlik ve aracından da çok sayıda cep telefonu ele geçirildi.

- Ersöz'e refakat eden bir muvazzaf astsubay da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

- Yakalanan Ersöz'ün 15 gündür Ankara'da olduğu iddia ediliyor. Ersöz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

- Ersöz'ün, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a götürüleceği belirtildi.

- Ergenekon soruşturmasında aranan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, Mehmet Orhan Gülcü adlı bir sahte kimlik kullandığı belirlendi. Ersöz'ün yakalandığı hastaneye bu isimle geldiği saptandı.

ERSÖZ BALGAT 100. YIL HASTANESİ'NDE YAKALANDI

"Ergenekon" soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, tedavi için gittiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde gözaltına alındığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'ye Zonguldak Limanı'ndan 2 hafta önce kaçak giriş yaptığı tespit edilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. 

Ersöz, "Mehmet Orhan Gülcü" sahte kimliğiyle tedavi için Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gitti. 

Üroloji polikliniğinde dün yapılan tahlilleri sonrasında lazerle prostat ameliyatı yapılması uygun bulunan Ersöz'ün, bugün hastaneye yatış işlemleri yapıldı. 

Ersöz, saat 8.30 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alınarak hastaneden götürüldü. 

Yaklaşık 1 ay önce prostat rahatsızlığıyla hastaneye gelen Ersöz'ün, kalp hastası olması nedeniyle ameliyatının ertelendiği öğrenildi.

Ergenekon firarisi Ersöz 1,5 aydır Ankara'daymış  
 
Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ilk kez 6 Aralık 2008 tarihinde hastaneye acil olarak başvurduğu ortaya çıktı. Ümitköy Özel A Klinik Tıp Merkezi Başhekimi Üroloji Uzmanı Bülent Yetim, Ersöz'ün Mehmet Orhan Gülcü kimliğiyle hastanelerine başvurduğunu, prostat büyümesi teşhisi koyduklarını açıkladı. Ersöz'ün 15-29 Aralık tarihlerinde de kontrol için hastanelerine geldiğini ifade eden Yetim, "Gerekli testler yapıldı sonuçlarına bakıyorduk. Sonunda ameliyat olmasına karar verdik." diye konuştu.

Şüphelendiği bir durum olmadığını belirten doktor Bülent Yetim, kendisinin misafir hekim olduğunu ve ameliyat için 100. Yıl Hastanesi'ni tercih ettiklerini belirtti. Yetim, Ersöz'ün bugün ameliyat olmasına karar verdiklerini aktardı.

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan emekli Tuğgeneral Ersöz, Ankara Adliyesi adli tıp tabipliğinde sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Levent Ersöz Ankara Emniyeti'ne getirildi  
 
Ergenekon Terör Örgütü sanığı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, sağlık kontrolünün ardından yeniden Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.


SAAT: 12.51

Firari emekli generali 'prostatı' yakalattı  

 
Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, prostat ameliyatı olmak için geldiği hastanede yakalandı. Özel 100. Yıl Hastanesi'nde doktor kılığına giren polislerin yakaladığı Ersöz'ün 6 Aralık'ta yine Ankara-Çayyolu'nda A Klinik Tıp Merkezi'nde muayene olduğu belirtildi. Mehmet Orhan Gülcü sahte kimliğiyle yakalanan Ersöz'ün üzerinden çeşitli kurumlara ait sahte kimlikler çıktı. Eski Jandarma İstihbarat Başkanı Emekli General Ersöz'ün aylardır bulunduğu Rusya'dan deniz yoluyla Türkiye'ye geldiği, sağlık sorunları sebebiyle Kırşehir'de görevli Jandarma Astsubay S.G ve yeğini Baran Tayral tarafından hastane hastane dolaştırıldığı belirlendi.

Ankara'da hastanede gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 1 ay 10 gündür Ankara'da olduğu ortaya çıktı. Yurda giriş yapmasının ardından çok sıkı bir şekilde takip edilen Ersöz'ün Kırşehir'de görevli Jandarması Astsubay S.G tarafından Zonguldak'tan yurda sokulduğu öne sürüldü. Yurda giriş yapan Ersöz'ün Ergenekon davasında tutuksuz yargılanabilmek için sağlık raporu almaya çalıştığı, ilk önce Ümitköy'de A Klinik Tıp Merkezi'ne gittiği, buradaki tedavisinin ardından sahte kimlikle Balgat'ta Özel 100. Yıl Hastanesi'ne gelerek prostat tadevisi için gün aldığı belirtildi.


ARALIK AYINDA ANKARA'DA 3 DEFA HASTANEYE GİTTİ 

Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Ersöz'ün ilk kez 6 Aralık 2008 tarihinde hastaneye acil olarak başvurduğu belirlendi. Ümitköy Özel A Klinik Tıp Merkezi Başhekimi Üroloji Uzmanı Bülent Yetim, Ersöz'ün Mehmet Orhan Gülcü kimliğiyle hastanelerine başvurduğunu, prostat büyümesi teşhisi koyduklarını açıkladı. Ersöz'ün 15, 29 Aralık tarihlerinde de kontrol için hastanelerine geldiğini ifade eden Yetim, "Gerekli testler yapıldı sonuçlarına bakıyorduk. Sonunda ameliyat olmasına karar verdik." diye konuştu.

Şüphelendiği bir durum olmadığını belirten doktor Bülent Yetim, kendisinin klinikte misafir hekim olduğunu, ameliyat için de 100. Yıl Hastanesi'ni tercih ettiklerini belirtti. Özel 100. Yıl Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Talat Aydın ise Levent Ersöz'ün gözaltına alınmasını şöyle anlattı: "Ersöz, Ümitköy'deki A Kliniği'nden buraya geldi. Polisler sivil olarak hastaneye geldiler. Daha sonra gözaltı yaptılar. Ersöz'ün yanında iki kişi daha vardı. Üzerinden çok sayıda çeşitli kurumlara ait kimlik çıktı. Mehmet Orhan Gülcü adıyla kayıt yaptırmış. Polis gözaltı yapıldıktan 40 dakika sonra hastaneden götürüldü."

YAKALANMAMAK İÇİN SAKAL BIRAKTI GÖZLÜK TAKTI

Prostat ameliyatı için geldiği hastanede polisin başarılı operasyonuyla gözaltına alınan Emekli Tuğgeneral Ersöz'ün tanınmamak için kılık değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Sakal ve bıyık bırakan Ersöz, gözlük taktı. Polis tarafından gözaltına alınmasının ardından Adliyeye sevk edilen Ersöz, bugün İstanbul'a gönderilecek. 


ERSÖZ'E YARDIM EDEN YEĞENİ VE BİR ASTSUBAY'DA GÖZALTINDA

Emekli general Ersöz'e yardım ettikleri öne sürülen Kırşehir Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay S.G ile Ersöz'ün yeğeni B.K. da Ankara'da gözaltına alındılar. Her ikisi de Ersöz'e yardım ve yataklıkta bulunmakla suçlanıyor. Ankara'da gözaltına alınan Ersöz, İstanbul'a gönderilecek. Bu arada eşinin gözaltına alındığını öğrenen Muzaffer Ersöz avukatıyla birlikte emniyete gelerek bilgi aldı. 


SAAT: 13.25

Ersöz, özel hasta olarak tedavi yaptırmış  

 
Ergenekon soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün özel hasta olarak tedavi yaptırdığı öğrenildi.

Ersöz, Mehmet Orhan Gülcü isminde sahte kimlik çıkardığı için Sosyal Güvenlik Kurumu hastası olarak gözükmedi. Bütün masraflarını cebinden karşılayan Ersöz, sahte kimlik provizyon sistemindeki kayıtlarda yer almadığı için Ankara'da olduğunun tespiti zorlaştı. 

Ersöz, bugün ameliyat için yatış yapılacağı esnada polis tarafından gözaltına alındı. 

Çayyolu'ndaki Özel A Klinik Tıp Merkezi'ne giden Ersöz'ün ameliyat için 100. Yıl Hastanesi'ni tercih etmesi de soru işaretlerini beraberinde getirdi. 

100. Yıl Hastanesi'nde GATA'dan ayrılmış çok sayıda doktorun görev yaptığı belirtildi. 

GATA eski Dekanı Tümgeneral Prof. Dr. Derviş Şen, hastanenin genel cerrahi servisinde görev yapıyor.


SAAT: 14.04

Levent Ersöz'ün üzerinden şifreli bir belge çıktı...


SAAT: 14.30

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yakalanmadan önce kaldığı ev gösterildi


SAAT: 14.38

Levent Ersöz Kıbrıs'a geçmeyi planlıyordu 


''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, tedavi için gittiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, hastanedeki tedavisinin ardından, Mersin üzerinden Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi. 

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Haziran sonunda düzenlenen operasyondan bir gün önce yurt dışına çıkan ve Rusya'da olduğu öne sürülen Ersöz'ün, Kasımda Türkiye'ye giriş yaptığı ve çeşitli illerde saklandığı öğrenildi. 

Ersöz'ün, rahatsızlığı nedeniyle tedavi için geldiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde, görevlilerin ihbarı üzerine gelen terörle mücadele ekiplerine bir süre direndiği, kendisinin ''Mehmet Orhan Gülcü'' olduğunu belirterek, bu kişi adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi resmi bulunan nüfus cüzdanını gösterdiği kaydedildi. 

Daha sonra parmak izinin alınarak kimliği kendisine ibraz edilen Ersöz'ün, bunun üzerine direnmekten vazgeçtiği ve polislerce gözaltına alındığı belirtildi. 

Ersöz'ün emniyette yapılan üst aramasında, Burdur'da ikamet ettiği belirtilen Mehmet Orhan Gülcü adına düzenlenmiş biri sahte 2 nüfus cüzdanı sahte pasaport bulunduğu ifade edildi. 

Ersöz'ün, tedavi öncesinde, sahte pasaport temin etmeye çalıştığı ve bu pasaportla Mersin üzerinden Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi. 

Ersöz'ün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.


SAAT: 15.03

Levent Ersöz'ün sahte kimliği Burdur'da yenilenmiş 


Prostat ameliyatı için geldiği Yüzüncüyıl Hastanesi'nde gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 'Mehmet Orhan Gülcü' sahte kimliği ve muayene formu görüntülendi. 

Gülcü'ye ait kimliğin 12 Mayıs 2008 günü Burdur'da yenilendiği ortaya çıktı.cıhan


SAAT: 15.16

Ersöz'ün kullandığı sahte kimliği sahibi ifade veriyor 


Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün kullandığı açıklanan kimliğin sahibi Mehmet Orhan Gülcü, Burdur Emniyet Müdürlüğünün çağrısı üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade vermeye başladı. 

Zonguldak Limanı'ndan iki hafta önce Türkiye'ye kaçak giriş yaptığı belirlenerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün takibi sonucu Balgat Yüzüncü Yıl Hastanesinde gözaltına alınan emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün kullandığı sahte kimliğin Mehmet Orhan Gülcü'ye ait olduğunun belirlenmesinin ardından, kimliğin gerçek sahibi Gülcü, Burdur Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı. 

Burdur'da yaşayan SSK emeklisi Gülcü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade vermeye başladı.


SAAT: 15.32

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Ersöz, Zonguldak Limanı'ndan yurda girmiş  
 

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, bir süre önce Zonguldak Limanı'ndan yurda kaçak giriş yaptığı bildirildi. 

Alınan bilgiye göre, Türkiye'ye Zonguldak Limanı'ndan 2 hafta önce kaçak giriş yaptığı tespit edilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. 

Ersöz, "Mehmet Orhan Gülcü" sahte kimliğiyle tedavi için Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gitti. Üroloji polikliniğinde dün yapılan tahlilleri sonrasında lazerle prostat ameliyatı yapılması uygun bulunan Ersöz'ün, bugün hastaneye yatış işlemleri yapıldı. Ersöz, saat 8.30 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alınarak hastaneden götürüldü. 

Zonguldak Limanı ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü giriş kapısında herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. 


SAAT: 15.33

Sahte kimlikte imzası bulunan nüfus müdürü: Kimliği biz vermedik  

 
Ergenekon soruşturmasında aranan Emekli Tümgeneral Levent Ersöz için hazırlanan sahte kimlikte imzası bulunan Burdur Merkez İlçe Nüfus Müdürü Nutkuya Ardıç, cüzdanın kendileri tarafından verilmediğini savundu. Ardıç, Mehmet Orhan Gülcü ismiyle verilen nüfus cüzdanındaki imzanın da kendisine ait olmadığını belirtti.

SAAT 16:20

Levent Ersöz'ün ikinci evinde de arama yapılıyor...

SAAT 18:50

Ankara'da bir özel hastanede gözaltına alınan Ergenekon soruşturmasının firari zanlısı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İstanbul'a getirildi.

Saat 18.10 sıralarında Ankara'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen Ersöz'ün sağlık kontrolünden geçirilmesi, ardından da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi bekleniyor.


SAAT 19:50

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında aranırken Ankara'da sağlık kontrolü için gittiği özel hastanede gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Emekli Tuğgeneral Levent Örsez ve damadı Baran Kayral, Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen Ersöz ve Kayral, sağlık raporunun alınmasının ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğüne götürüldü. 

Levent Ersöz, hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Ersöz'ın çıkışı sırasında, polisler, basın mensuplarının görüntü almasını engellemek amacıyla perdeleme yaptı.


HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.