Halen ABD vizesi alınabilir mi? İşte yöntemi

Halen ABD vizesi alınabilir mi? İşte yöntemi
ABD, Türk vatandaşlarına değil Türkiye'den vizeleri durdurdu. ABD vizesi almak isteyenler başka ülke temsilciliklerinden vize alabilirler.

ABD'nin vize kararı sadece Tükriye'den yapılacak başvuruları kapsıyor. Türkiye ise ABD vatandaşlarının tamamına vize yasağını kapsıyor. Hal böyle olunca da Türk vatandaşları için ABD vizesi almak halen mümkün gözüküyor.

ABD vizesi almak isteyenler Türk vatandaşları özellikle Gürcistan, Azerbaycan ve KKTC gibi vizesiz seyahat edilen ülkelere gidip vize başvurusu yapmayı hedefliyor. 

Amerika Birleşik Devletleri Lefkoşa Büyükelçiliği Kuzey Ofisi KKTC’deki vize başvurularında hiçbir değişikliğe gidilmediğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya alması, iş dünyası yanında, eğitim, sağlık ve aile bağları nedeniyle ABD’ye gidecek olanları tedirgin etti. ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 'Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır” denirken, gözler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çevrildi.

Amerika Birleşik Devletleri Lefkoşa Büyükelçiliği Kuzey Ofisi’nden alınan bilgiye göre,  KKTC’den gerçekleştirilecek vize işlemlerinde hiçbir değişikliğe gidilmediği öğrenildi. Yurdagül Atun’a konuşan yetkili, prosedürde hiçbir değişiklik olmadığını, daha detaylı bilginin https://cy.usembassy.gov adresinden alınabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.