Ergenekon'da son 'bomba'!

Ergenekon'da son 'bomba'!
Aksaray'da ihbar üzerine inceleme yapan polis ekiplerinin bir dükkan önünde bulduğu poşetten 3 el bombası ile 13 mermi çıktı. Ankara, İstanbul ve Konya'da da çeşitli miktarlarda bomba ve mühimmat ortaya çıktı. İşte tüm ayrıntılar:

Büyükçekmece Mezarlığı yakınına bırakılan bir poşet içerisinde 1 adet uçak savar mermisi, 15 adet G3 mermisi ve 4 adet boş kovan bulundu. Mühimmat, incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Edinilen bilgiye göre; yol temizliği yapan görevliler, Devebağırtan Yokuşu mevkiindeki Büyükçekmece Mezarlığı yakınlarında bir poşet gördü. Poşeti açan görevliler, içerisinde uçaksavar ve G3 mermisiyle karşılaştı. Temizlik görevlileri, daha sonra Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, poşet içerisinde mühimmat olduğunu gördü. Büyükçekmece ekipleri durumu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Terörle Mücadele ekipleri, poşetin çevresinde güvenlik şeridi çekti ve incelemelerini yürüttü. İnceleme sonucunda, poşetin içerisinden; 1adet uçaksavar mermisi, 15 adet G3 mermisi ve 4 adet boş kovan çıktı.

Bir görgü tanığı, saat 10:00 sıralarında çok sayıda polisin bölgeye gelerek güvenlik şeridi çektiğini ve inceleme yaptığını söyledi. Polislerin kendilerine bazı sorular yönelttiğini belirten görgü tanığı, Bize 'kimseyi gördünüz mü?' diye sordular. Daha sonra buradan bir şeyler alıp ayrıldılar." diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen mühimmatla ilgili kriminal inceleme yapılacağı öğrenildi.

BİR 'BOMBA' GELİŞME DE BAŞKENT'TEN

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde çevreyolu viyadüğünün altında bir poşetin içerisine bırakılmış 20 adat el bombası bulundu. Bombalar kriminal incelemeye gönderildi.

El bombaları terörle mücadele biriminde inceleniyor ve diğer ele geçirilen silahlarla aynı kafileden olup olmadığı araştırılıyor. Bombaların Ergenekon bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Polislerin ihbar üzerine olay yerine gittiği öğrenildi.


SAAT: 13.28

Bombaların ikisi MKE yapımı 11'i yabancı menşeili çıktı...


SAAT: 13.57

Bağlum'daki el bombalarını hurcadılar buldu  

 
Ankara'nın Bağlum beldesinde köprü altında iki hurdacı tarafından 15 adet el bombası bulundu. Ergenekon Terör Örgütü'ne ait oldukları sanılan bu bombalar polise haber verilmesi üzerine emniyete götürüldü.


SAAT: 15.32

Ankara'daki 15 el bombası hurdacıların ihbarı üzerine bulunmuş  

 
Ankara Bağlum'da çevre yolu köprüsü altında bulunan 20 el bombası hurdacıların polise yaptığı ihbar üzerine bulundu. 

Bağlum'da çevre yolu kenarında yürüyen iki hurdacı saat 13:00 sıralarında bir ağacın altında durumu şüpheli siyah bir poşet gördü. Vatandaşlar hemen polis ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine sözkonusu yere gelen polisler ağacın altına bırakılmış poşetin içinde el bombaları gördü. Önce çevre güvenliğini alan emniyet güçleri vatandaşların yaya yolunu kullanmasına izin vermedi. Daha sonra olay yerine çağrılan bomba uzmanları poşetin içindeki el bombalarını incelemek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürdü. 

O sırada bombaların bulunduğu ağacın yanından geçmekte olan bir vatandaş da polis ekiplerinin kendisini ağacın yanından uzaklaştırdığını söyledi.

SAAT 16:18

Bombaların 11'inin taarruz tipi olduğu ve bazılarının seri numaralarının tespit edildiği de belirtildi. 

Konya Kulu'da da 600 tabanca mermisi bulundu, mermiler inceleme altına alındı. 

SAAT 18:00

Ankara'da bulunan el bombaları Yarbay Dönmez'in evinde bulunanlarla aynı çıktı  
 
Ankara'da ele geçirilen el bombalarından 5'inin Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde bulunan bombalarla aynı seriden olduğu tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.