'Green Card' başvuruları durduruldu mu?

'Green Card' başvuruları durduruldu mu?
ABD'nin her yıl çekilişle 50 bin göçmene yasal çalışma ve yaşama hakkı veren Green Card başvurularının Türkiye'den yapılamaması, vize krizinin yeni bir hamlesi olarak görülüyor.

Amerika’da çalışma ve yaşama hakkı veren, bir süre sonra da ABDvatandaşı olmanın yolunu açan ‘Yeşil Kart‘ (Green Card) 2019 çekilişi için başvurular 3 Ekim'de başladı.

Dünya genelinde 50 bin göçmeni ülkesinde yaşama ve çalışma şansı veren çekilişi, Türkiye'den her yıl yaklaşık 3 bin 500 kişi kazanıyordu.

ABD ve Türkiye arasında yaşanan vize krizinden sonra, Amerikalı yetkililer tarafından her ne kadar göçmen vizelerini etkileyen bir durum olmadığı yönünde açıklamalar yapılsa da bugün itibari ile Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinden başvuruların gerçekleştirilemediği anlaşıldı. 

Başvuru için siteye girenler, 'sitenin bakım için kapalı olduğunu, daha sonra tekrar denemesi gerekildiğini' belirten uyarıyla karşılaşması acaba Yeşil kart (Green Card) başvurularının da engellendiği mi? Sorusunu akıllara getirdi.

mxo79_1507752459_4496.jpg

Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmaz iken başvuru yapacakların konunun akıbetini merak ettikleri belirtildi.

Yaşil kart ( Green Card) başvuruları 3 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında Amerika Dışişleri Bakanlığı sitesinden gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.