Mahkeme başkanı: İyi ki savaşa girmemişiz sizinle

Mahkeme başkanı: İyi ki savaşa girmemişiz sizinle
FETÖ’nün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlerine ilişkin görülen davanın 5'inci celsesi sanık savunmalarıyla devam etti.

Sanık Hakan Şahin sorulara "bilmiyorum" cevabını verince, Mahkeme Başkanı Murat İlhan, "İyi ki savaşa girmemişiz sizinle" dedi. 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlerine ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı ve eski Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış’ın da yer aldığı 279’u tutuklu, 534 sanığın yargılandığı dava ikinci haftasında devam etti. Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde yer alan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müşteki ve taraf avukatları ve çok sayıda TRT Genel Müdürlüğü ve TRT çalışanı müştekiler katıldı.

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikast, askeri komutanlıkların gasbı ve silahlı terör örgütü üyesi olmak gibi suçlardan yargılanan sanıkların savunmaları alınmaya devam ediyor. Duruşmanın öğleden sonraki kısmında savunma yapan eski Uzman Çavuş Erol Kökçü, Fedakar Akça'nın 'Tellere çıkmak isteyen olursa vurun' dediğini, hatta 'İndirin' dediğini iddia etti. 

"Yanımıza hiçbir komutan gelmedi"

Mahkeme Başkanı Murat İlhan sanık Kökçü'ye, "Kendi komutanlarına şüphelendiğin durumu iletme gereği duymadın mı?" diye sordu. Kökçü de, "O an yanımıza hiçbir komutan gelmedi. Ben de kimseyi bulamadım, ortalık karışıktı, durumu başta kendimiz kavramaya çalıştık" şeklinde konuştu. 

Gece 02.00'den sonra uçak sesleri gelmeye başladığını belirten Kökçü, "Yanımıza özel kuvvetlerden personeller geldi, bize ateş etmemiz yönünde bağırdılar, bende ateş edilmeyeceğini söyleyince aldıkları tepki üzerine başka yere gittiler. Daha sonrasında da tabur komutanı 'Durum çok kötü kaçış yapmamız gerekiyor' dedi. Ben bu hain darbe girişiminden haberdar değildim, bana tatbikat denildi" diye konuştu. 

Sanığın savunmasının tamamlandıktan sonra avukat beyanına, ardından da yeni sanığa geçildi. 

"Tel örgüye yaklaşanları vurun"

Savunma yapan eski Uzman Çavuş Hakan Şahin, 15 Temmuz'dan bir kaç gün önce Bölük Komutanı Burak Ercan'ın ileri tarihlerde tatbikat olabileceğini söylediğini iddia etti. ŞAhin, "Muhsin Kutsi Barış bize Genelkurmay'da DEAŞ saldırısı yönünde tatbikat olacağını söyledi. Telefonlarımız Muhsin Kutsi Barış'ın emriyle, Burak Ercan tarafından toplatıldı. Daha sonra yola çıktık ve Genelkurmay'a vararak içeri girdik. Karargah subayları Fedakar Akça'nın yanında DEAŞ saldırısı olduğunu, polis ve asker kıyafetli olabileceklerini bu nedenle tel örgüye yaklaşanları vurabileceğimiz emrini verdi. Biz o saatten sonra bunun bir tatbikat olmadığını anlamaya başladık. O sırada içeriye kamyon tarzı bir araç geldi, etraf kalabalıklaşmaya başladı. Olay DEAŞ saldırısına döndü ve biz ne olduğunu çözmeye çalıştık" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Murat İlhan, sanığa bir kaç soru sordu, sanık sık sık, "Görmedim, hatırlamıyorum, bilmiyorum" cevaplarını verdi. Başkan İlhan, Genelkurmay Başkanlığına kendisiyle birlikte gelen diğer uzman çavuşları görüp görmediğini de sordu. Sanık Şahin görmediğini söyleyince Başkan İlhan, "İyi ki savaşa girmemişiz sizinle" dedi. 
Sanığın savunması devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.