Bozdağ'dan, Bakan Kaya hakkındaki iftiraya tepki

Bozdağ'dan, Bakan Kaya hakkındaki iftiraya tepki
Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşiyle ilgili bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan iddiaları da değerlendirdi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşiyle ilgili ortaya atılan iftiralara çok sert sözlerle tepki gösterdi.

"BU ÇOK AÇIK BİR AHLAKSIZLIKTIR"

Bir televizyon kanalında Bakan Kaya hakkında, "gazetecilik, televizyonculuk, medyacılık, meslek etik ve ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan büyük bir iftirada bulunulduğunu" söyleyen Bozdağ, "Bir defa bu iftirayı yapanları ve bu iftiranın dillendirilmesine zemin hazırlayanları buradan şiddetle ve nefretle kınadığımı açıkça ifade etmek isterim. Bu çok açık bir itibar suikastıdır. Bu çok açık bir hukuksuzluktur. Bu çok açık bir iftiradır ve bu çok açık bir ahlaksızlıktır."dedi.

AK Parti hükümetinin, "cumhuriyet döneminin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile en etkin mücadele eden tek hükümeti" olduğunun altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bundan önceki dönemlerde FETÖ ile mücadele etmiş tek bir cumhuriyet hükümeti var mı? Yok. İlk defa bu terör örgütüyle mücadele eden ve mücadelesini ülkenin bekası için de önemseyen hükümet, AK Parti hükümetidir. Başka zamanda bir mücadele vardı da biz mi görmedik. Birilerinin çıkıp bunu açıklaması lazım. Var mı bir örneği? Dersaneleri kim kapattı? Fetullahçı Terör Örgütü'ne vurulan darbeleri kim vurdu? Örgütün darmadağın olmasını hangi hükümet sağladı? CHP mi sağladı yoksa başka bir hükümet mi sağladı? Onun için herkesin çok net ve samimi olması lazım.

AK Parti hükümetlerini, FETÖ'ye karşı yaptığı etkin mücadele nedeniyle birileri suçlamaya kalkıyorsa, çok net söylüyorum, bu FETÖ'nün ağzıdır. Bu mücadeleyi sulandırmak, zayıflatmak, değersizleştirmek için yapılan iftiraların bir parçasıdır. Televizyon kanalı ve bu kanalda sunuculuk yapanlar, bilerek veya bilmeyerek bu terör örgütünün propagandasına kendilerini alet ettirmektedirler. Saygın insanlara haksız bir şekilde saldırmak büyük bir ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlığı yapanları, bu hukuksuzluğu yapanları, bu itibar suikastına yeltenen cellatları buradan bir kez daha kınadığımı ifade etmek isterim."

"BOŞANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakan Kaya'nın bugün basın açıklaması yaptığını, bu iftirayı yapanlarla hukuk önünde hesaplaşayacağını ifade ettiğini hatırlattı.

Kaya'nın avukatlarının, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildiren Bozdağ, "Fatma Betül Sayan Kaya, FETÖ ile mücadele konusunda hükümetimiz içerisinde ve dışarısında her zaman dirayetiyle temayüz etmiş birisidir. Boşanması söz konusu değildir. Eşiyle ilgili söylenenler de birer iftiradır. Bu iftirayı dillendirenler büyük bir suç işlemişlerdir, büyük bir vebal altındadırlar. Onun için onları burada bir kez daha telin ettiğimizi ifade etmek isterim." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.