Dünyanın en iyisi 'Atmaca' tamamlandı

Dünyanın en iyisi 'Atmaca' tamamlandı
“Atmaca gemisavar füzesi” olarak da adlandırılan Atmaca güdümlü mermisinin ilk atışı yapıldı. Atmaca ABD füzesi yerine kullanılacak.

Millileşen Türk savunma sanayisi yeni bir milli silaha daha kavuşuyor. Uzun süredir prdoje aşaması devam eden Türkiye'nin ilk radar güdümlü anti-gemi füzesi "Atmaca" deneme atışını başarıyla gerçekleştirdi.

Atmaca halen deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan muadili Harpoon'un yerini alacak. Atmaca'nın son durumuna ilişkin bilgiyi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Teknik Komutanı Tümamiral Ahmet Çakır verdi. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 8. Deniz Sistemleri Semineri'nde konuşan Çakır, "Atmaca gemisavar füzesi" olarak da adlandırılan Atmaca güdümlü mermisinin ilk atışlarının başarıyla yapıldığını açıkladı.

Çakır, "Önümüzdeki sene gemi platformundan atışlar gerçekleştirilecek. Harpoon'un yerine koymayı planladığımız Atmaca güdümlü mermisinin Harpoon'dan daha üstün kabiliyetli, uzun menzilli, daha üstün yeteneklere sahip bir mermi olmasını amaçlıyoruz. Bundan da kuşkum yok, en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" dedi. Çakır, yaklaşık 10 yıllık bir dönemde kontrol tarafına geçmeyi düşündüklerini kaydetti.

DÜNYAMIN EN GELİŞMİŞ GEMİSAVARI

Dünyanın en gelişmiş gemisavar füzelerinden biri olacak olan ATAMCA rakipleri Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün özelliklere sahip.

HEDEF GÜNCELLEMESİ YAPILABİLECEK

ATMACA füzesi denizde asgari 200 km uzaklıktaki hedefleri vurabilecek ve Data-link donanımına da sahip olacak. Bunun beraber ATMACA seyir halindeyken uzaktan hedef güncellemesine izin verecek. Atmaca'nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor.

aysed_1508215798_7925.jpg

ATMACA Füzesi savaş gemilerini ve diğer transport gemilerini vurmak için güdüm teknolojisini kullanacak ve donanmaya yeni bir saldırı sistemi kazandıracak.

ATMACA NE ZAMAN ENVANTERE GİRECEK?

Deniz Kuvvetleri için çok kritik bir öneme sahip olan ATMACA'nın yıl sonuna kadar TSK'nın envanterine girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum