Kuzey Kore'den Rusya'ya ret!

Kuzey Kore'den Rusya'ya ret!
Kuzey ve Güney Kore siyasetçileri, nükleer ve füze programıyla ilgili Moskova tarafından Pazartesi günü yapılması planlanan görüşmelerde bulunmayacağını açıkladı

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, füze krizini, Kuzey Koreyasama meclisi başkan yardımcısı ve Güney Kore parlamentosu başkanıyla yapılan görüşmelerde Pazartesi günü St Petersburg'daki meclis kongresinde görüşmek için iki ülkenin görüş farklılıklarını azaltmaya çalışma fırsatı vermeye çağırdı. Ancak RIA haber ajansı Pazar günü Rusya yasama meslisi sözcüsü Piotr Tolstoi ve Kuzey Kore'den ismi açıklanmayan bir üyesi herhangi bir görüşme yapılmayacağını açıkladı.

İsmi açıklanmayan Kuzey Kore yetkilisi, ABD'nin Pyongyang, ABD ve Güney Kore ortak askeri tatbikatlarının bu tür konuşmalar için ön koşulların sağlanmadığı anlamına geldiğini söyledi.

Meclis dışişleri komitesi meclis başkanı Konstantin Kosachyov, Moskova'nın iki delegeyi yüz yüze görüşmeye teşvik etmeyi tekrar deneyeceğini söyledi. Kosachyov, "Biz kesinlikle bir şeye zorlamaya çalışmayacağız. Ama Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki ilişkilerdeki gerilimi azaltmak için başka bir fırsat daha kaçarsa insani ve siyasi düzeyde yazık olur" dedi.

Rus haber ajanslarının aktardığına göre, Güney Koreli heyet böyle bir toplantı için hazır olduğunu söylerken Kuzey Kore heyetinin görüşme yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.