Peşmerge kaçınca taktik değiştirdi! Barzani'nin sinsi planı!

Peşmerge kaçınca taktik değiştirdi! Barzani'nin sinsi planı!
Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin, dünden bu yana Kerkük, Dakuk, Gulala, Tuzhurmatu ve Sincar'ı ele geçirmesinin ardından IKYB taktik değiştirdi.

Dün ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, Kerkük'teki tüm taraflara askeri operasyonları durdurma çağrısı yapmasına rağmen Irak Merkezi hükümeti askeri operasyonlarına devam etti ve Peşmergeyli ciddi bir çatışma yaşamadan Erbil'in dibine kadar geldi.

PEŞMERGE ÇEKİLDİ ABD'Lİ ASKERLER YERLEŞTİ

Bu gelişmenin üzerine Irak'ta harita hesapları yapan ABD ve İsrail, Barzani'nin desteğine koştu. IKBY'nin önemli noktaları kaybettiğini gören ABD, bölgenin hakimiyetini İran destekli Haşdi Şabi'ye kaptırmayı göze alamadı ve Barzani ile anlaştı. Peşmerge Güçleri, Mahmur ve Gever’den çekilerek bazı karargahlarını ABD güçlerine bıraktı.

b6vbo_1508232442_6202.jpg

ERBİL'E EN YAKIN NOKTA

Irak ordusu, federal polis gücü ve Haşdi Şabi'den oluşan ortak güçler, sabahın erken saatlerinde konuşlandıkları Musul'un Kayyara kasabasından ilçe merkezine doğru hareket etti.

İlçe merkezinde bulunan Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı Peşmergeler ise tüm devlet kurumlarından çekilirken, Bağdat yönetiminin askeri operasyon tehtidi hayat buluyor. Mahmur, IKBY'nin Başkneti olan Erbil'e yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum