PKK, Kerkük'te umudu onlara bağladı!

PKK, Kerkük'te umudu onlara bağladı!
Kerkük'te Peşmerge güçleriyle birlikte hareket eden terör örgütü PKK, çocukları da kullanıyor.

Kerkük'te Peşmergelerle birlikte hareket eden terör örgütü PKK'nın çatışmalarda çocukları da kullandığı ortaya çıktı. Kentte PKK'lıları taşıyan araçların içerisinde ellerinde silahlarla çok sayıda çocuğun yer aldığı görüldü. Peşmerge güçlerine ait zırhlı araçlarla Kerkük merkezinde görüntülenen PKK'lılar, Irak ordusunun operasyonu sonrası kaçtı.

erkük’te Peşmerge ile aynı siperlerde yer alan ve silahlı olarak Kerkük sokaklarına çıkan terör örgütü PKK’nın kentte çocukları da kullandığı ortaya çıktı. Irak ordusunun operasyonu sonrası Peşmerge güçlerinin kaçtığı Kerkük’te sokaklara çıkan ve Peşmergenin yanında Irak ordusuna karşı çatışan terör örgütü PKK, Peşmergeye ait zırhlı araçları da kullandı.

Çocukları öne sürüyorlar

Kerkük’teki sayılarının bin 200’ü bulduğu belirtilen PKK’lıların arasında çok sayıda çocuk bulunuyor. Kentte çekilen görüntülerde PKK’lıların kullandığı araçların içerisinde yer alan PKK’lıların çoğunluğunun çocuk olduğu görülüyor. PKK’nın ellerine silah vererek sokaklara çıkardığı çocukların 18 yaşından küçük olduğu belirtiliyor.

Çocukları Suriye ve Sincar'da eğitiliyor

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin saflarında da çok sayıda çocuğun bulunduğu daha önce uluslararası raporlarda yer almıştı. ABD'nin destek verdiği terör örgütü PKK'nın Suriye ve Irak'ın Sincar bölgesinde bulunan terör kamplarında çocuklara silah eğitimi verdiği ve birçok bölgede kullandığı ifade ediliyor. Kerkük'ün eski Valisi Necmettin Kerim'in iki ay önce çok sayıda PKK'lıyı kente soktuğu ve bu grupların içerisinde PKK'lıların da yer aldığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum