Barzani'den sonra sıra onlarda! Harekete geçildi

Barzani'den sonra sıra onlarda! Harekete geçildi
Irak güvenlik güçleri, ABD ve İsrail'in taşeron terör örgütü DEAŞ'ın dün ele geçirdiği Kerkük'ün batısındaki 2 köyü geri almak için hazırlıklara başladı.

ABD, Kerkük'ün İran destekli Haşdi Şabi'nin kontrolüne geçirilmesinin önünü kesmek için harekete geçerek, Ortadoğu'da haritayı yeniden şekillendirmek için taşeron terör örgütü DEAŞ'ı sahaya sürdü. 

Kerkük'te Barzani yönetimine karşı yapılan kritik operasyon sırasında, ABD ve İsrail'in sahadaki yüzü terör örgütü DEAŞ militanları, kentin Ed-Dibs ilçesine bağlı El-Milh ve Et-Tuveyliğa köylerini ele geçirmişti. 

IRAK VE HAŞDİ ŞABİ GÜÇLERİ BÖLGEYE ULAŞTI

Kerkük emniyetinden Yüzbaşı Hamid el-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binden fazla kişiden oluşan fedaral polis ve Haşdi Şabi güçlerinin Ed-Dibs ilçesine ulaştığını ve DEAŞ militanlarının yayılmasını önlemek için burada konuşlandığını söyledi.

Ubeydi, güvenlik güçlerinin DEAŞ'ın ele geçirdiği söz konusu iki köye operasyon başlatmak ve Peşmerge kontrolündeki hapishanelerden kaçan militanları yakalamak için hazırlık yaptığını ifade etti. 

SİVİLLER EVLERİNİ TERK ETMEYE BAŞLADI

Öte yandan Yüzbaşı Cebbar Hasan ise Ed-Dibs ilçesi ve çevre köylerdeki yüzlerce sivilin, Irak güçleri ile DEAŞ arasında yaşanacak muhtemel çatışmalardan kaçmak için evlerini terk ettiğini belirtti. 

BÖLGEDEKİLER PANİK İÇİNDE

Hasan, emniyet güçlerinin, "DEAŞ'ın ilçe içlerine ilerleyemeyeceği" şeklinde telkinlerle bölge sakinlerini rahatlatmaya çalıştığını dile getirdi.

Irak güçlerinin Kerkük'e yönelik askeri operasyonları nedeniyle oluşan boşluğu fırsat bilen DEAŞ militanları, dün kent merkezinin 45 kilometre batısında yer alan Ed-Dibs ilçesine bağlı El-Milh ve Et-Tuveyliğa köylerini ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.