Rus basını açıkladı! İşte Barzani'nin yeni planı

Rus basını açıkladı! İşte Barzani'nin yeni planı
Rusya'da yayımlanan Izvestiya gazetesinin haberine göre, IKBY Başkanı Mesut Barzani ziyaretlerle uluslararası destek toplamayı planlıyor.

Bağımsızlık referandumunun ardından uluslararası destek arayışına giren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerinin, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi ülkelerini ziyaret etmeyi planladığı belirtildi.

İzvestiya gazetesine konuşan IKBY yönetiminden yetkililer, Fransa ile başlayacakları ziyaret turunda Moskova'ya yıl sonuna kadar gitmeyi planladıklarını söyledi.

ENERJİ İŞBİRLİĞİ MASAYA YATIRILACAK

Moskova'ya gidecek heyette IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve (IKBY) Dış ilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa'nın yanı sıra, IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin olacağını belirten yetkililer, görüşmede referandum sonuçlarının tanımasını ve enerji işbirliğini masaya yatıracaklarını ifade etti.İzvestiya'ya demeç veren Rus diplomatik çevrelerinden bir yetkili, Kürt heyetle yapacakları ziyareti önemsediklerini söyledi.

"BEŞ ÜLKEYİ ZİYARET EDECEKLER"

Rus yetkili, ''Kürtleri daha önce kabul ettik, bugün de kabul etmeye hazırız. Bağımsızlık konusunda destek bulmaları olası değil. Diğer ülkeler gibi biz de Kürtlere Bağdat'la diyalog kurmaya yönlendireceğiz. Ancak ikili ilişkileri de istişare etmeye hazırız'' ifadelerini kullandı.

IKBY heyetinin BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesini şu sırayla ziyaret etmesi bekleniyor: Fransa, İngiltere, Çin, ABD ve Rusya.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.