Kaçak madende göçük! Ölü sayısı yükseldi

Kaçak madende göçük! Ölü sayısı yükseldi
Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 1 nolu kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 6 işçi hayatını kaybetti.

Şırnak- Cizre karayolunun 20. kilometresindeki ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte 6 işçi hayatını kaybetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından, ocağın çalışma ruhsatının olmadığı açıklandı.

Alınan bilgiye göre, Şırnak-Cizre karayolunun 20. kilometresindeki maden mevkisinde ruhsatsız bir kömür ocağında göçük oluştu. 

Kömür ocağında çalışan işçilerden bazılarının göçük altında kalması üzerine olay yerine AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

6 işçi hayatını kaybetti

Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar sonucu 6 işçinin cenazesine ulaşıldı, 2 işçi ise yaralı kurtarıldı.

Yaralı işçiler Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Göçük altında işçi kalma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, göçüğün yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

ENERJİ BAKANLIĞI: KÖMÜR OCAĞI RUHSATSIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: "Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.